Παρουσία των διοργανωτών και εκπροσώπων των ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο «Mediterranean» η συνέντευξη τύπου για την επίσημη ανακοίνωση του 2ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 26 Απρίλιου 2015, με συνδιοργανωτές την MKO “Run for Books” & την  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, του ΔΟΠΑΡ και του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, παρουσιάστηκαν η προκήρυξη του Μαραθωνίου και οι λεπτομέρειες των αγώνων που τον πλαισιώνουν, καθώς και οι «Μεγάλοι Χορηγοί» του φετινού Μαραθωνίου. Επίσης δόθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα, αλλά και το διαφημιστικό βίντεο της διοργάνωσης.

Ξεκινώντας την παρουσίαση, το λόγο πήρε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαραθώνιου Ρόδου, κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου-Βακιάνη, η οποία ανέφερε:

«Νιώθω μια ιδιαίτερη συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα εδώ και μιλώ για τον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου. Ξεκινήσαμε με δειλά και γεμάτα προβληματισμό βήματα μόλις λίγους μήνες πριν, αλλά με ένα βλέμμα γεμάτο αισιοδοξία, για να έχουμε μπροστά μας άλλον έναν μεγάλο αγώνα να αντιμετωπίσουμε.

Η διοργάνωση του δεύτερου Διεθνή Μαραθωνίου «Δρόμοι προς την Ρόδο» είναι γεγονός και αυτή τη φορά μας βρίσκει ακόμα πιο προετοιμασμένους. Το στοίχημα της εδραίωσης φαίνεται ποιο κοντά και είναι πιο ορατό από ποτέ. Τώρα έχει έρθει η στιγμή που πρέπει αυτό το στοίχημα να βάλουν μαζί μας και όλοι οι πολίτες του νησιού. Να γίνουν μέρος της διοργάνωσης, ως δρομείς, ως εθελοντές, ως υποστηρικτές. Να νιώσουμε όλοι μαζί το πόσο σημαντικό έργο προσφοράς είναι αυτό το δρομικό γεγονός στη Ρόδο, μια γιορτή που μόνο χαρά και συγκίνηση μπορεί να προσφέρει.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου έχει πλέον την επίσημη έγκριση της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ, καθώς και της AIMS & IAAF, που διασφαλίζουν την εγκυρότητας και τη διεθνή αναγνώριση του αγώνα. Έχει όμως και βασικούς χορηγούς και υποστηρικτές που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους.

Η εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, επίσημος χορηγός και του Μαραθωνίου της Αθήνας μαζί με το τοπικό της κατάστημα, στηρίζει δυναμικά τον Μαραθώνιο της Ρόδου για 2η συνεχή χρονιά ως ο επίσημος χορηγός μας, επιβεβαιώνοντας έτσι την δυναμική και τις προοπτικές του Μαραθωνίου μας.

Η Wind φέτος είναι ο νέος μας μεγάλος χορηγός στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων,. Η Wind έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας μεγάλους αγώνες, όπως τον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης και φέτος τον Μαραθώνιο της Ρόδου.

Η Blue Star Ferries, η εταιρεία η οποία άλλαξε τα δεδομένα στο θαλάσσιο ταξίδι στον ευρύτερο χώρο του Αιγαίου, είναι ο επίσημος ακτοπλοϊκός μεταφορέας του Μαραθώνιου Ρόδου.

Η Aegean Airlines, που στηρίζοντας σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις τοπικών και εθνικών φορέα, δίνει φτερά στη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας, είναι ο επίσημος αερομεταφορέας μας.

Τους ευχαριστούμε θερμά και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν το παράδειγμα και για τις δικές μας τοπικές επιχειρήσεις, να στηρίξουν τη μεγάλη αυτή προσπάθεια όλων μας.

Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους τους συνεργάτες μας για το έργο που έχουν επιτελέσει, για την όρεξη να προσφέρουν και να κάνουμε τον Μαραθώνιο Ρόδου σημείο αναφοράς για όλους τους δρομείς του κόσμου.

Δεν θα ήθελα να σας κουράσω αναφέροντας αναλυτικά όλα τα πρόσωπα, τους φορείς και τις εθελοντικές οργανώνεις που σύσσωμοι στήριξαν τη μεγάλη αυτή προσπάθεια της διοργάνωσης του 1ου Μαραθώνιου Ρόδου. Θα ήθελα μόνο να επισημάνω ότι φέτος η υποστήριξη είναι πιο μεγάλη, νέα πρόσωπα συμπληρώνουν την ομάδα μας και άλλοι φορείς, όπως η Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Μαργαρίτη, στηρίζουν τη φετινή διοργάνωση, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν επίσημα η οργανωτική και η εκτελεστική επιτροπή.

Ιδιαίτερα όμως, θέλω να αναφερθώ στην πολύτιμη συμβολή δύο ανθρώπων που είδαν τις δυνατότητες της Ρόδου και έφεραν τον οραματισμό και τον επαγγελματισμό τους για να γίνει πραγματικότητα το πρώτο μας βήμα: τον George Zarras και τον Wayne Kurtz, που αν και βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα από την Ελλάδα, η καρδιά τους χτυπάει εδώ.

Με την ευχή να γιγαντωθεί αυτή η προσπάθεια και να προσελκύσει χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερους δρομείς, και γιατί όχι, να γίνει και η διαδρομή μας ελκυστική για ρέκορντμαν. Να σας ευχαριστήσω που είσαστε σήμερα εδώ και συμβάλλετε και εσείς με το δικό σας τρόπο σε αυτό το εγχείρημα».

Ακολούθως και πριν συνεχισθεί η συνέντευξη τύπου, η κ. Παπαβασιλείου-Βακιάνη παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον ιδιοκτήτη του τοπικού καταστήματος της Adidas, κ. Θάνο Χατζηστρατή, που είναι ο επίσημος χορηγός του αγώνα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ