Ειδήσεις

Πρωτοφανή επίθεση έχουν δεχθεί οι επιχειρήσεις

Πηγή μεγάλης ανησυχίας έχουν γίνει για τους επιχειρηματίες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων τα φορολογικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση πρόσφατα.

Το θέμα αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17.00 στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων. Στην συνάντηση θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι όλων των νησιωτικών επιμελητηρίων.

Οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων της χώρας προσπαθούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενόψει της συζήτησης που θα γίνει στη μόνιμη επιτροπή Περιφερειών την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου.

Στο γεγονός ότι πρέπει να ασκηθεί μεγάλη πίεση ώστε να αντιληφθούν οι έχοντες την ευθύνη το μέγεθος του προβλήματος που θα δημιουργηθεί στις νησιωτικές επιχειρήσεις, αναφέρθηκε, ομιλώντας στη «δ», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος.
«Την Πέμπτη θα γίνει ακρόαση από την μόνιμη επιτροπή Περιφερειών. Έχουν προσκληθεί για να λάβουν μέρος οι αρμόδιοι υπουργοί και δεκάδες βουλευτές. Θα επισημανθεί το γεγονός ότι τα φορολογικά μέτρα και τα εργασιακά μέτρα μεγαλώνουν τις ανισότητες στα νησιά μας», δήλωσε ο κ. Γιάννης Ρούσσος.

Σε ερώτηση αν προγραμματίζονται κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επώδυνα φορολογικά μέτρα, ο κ. Ρούσσος δήλωσε:

«Αντιμετωπίζουμε πρωτοφανή πίεση από τα μέλη μας και τους φορείς που εκπροσωπούμε. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Ενδεικτικά σας αναφέρω πως ο υπουργός Εργασίας κατάγεται από τις Κυκλάδες και δεν υπάρχουν τα επιθυμητικά αποτελέσματα για την περιοχή μας».
“Είναι πρωτοφανής η επίθεση που έχουν δεχθεί οι επιχειρήσεις. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα γίνεται δύσκολη η επιβίωση ακόμη και των υγιών επιχειρήσεων”, δήλωσε ο κ. Γιάννης Ρούσσος.
Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιο θέμα για το οποίο τα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ο κ. Ρούσσος δήλωσε πως ένα από τα ζητήματα αιχμής είναι το πρόγραμμα Aegean Cuisine.

“Προκειμένου να λειτουργήσει σωστά και στους δύο νομούς το πρόγραμμα πρέπει να υπάρχει σωστή εκπροσώπηση και συντονισμός. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε το χρόνο καθώς ξεκινάει σε λίγο καιρό η τουριστική σεζόν. Χάθηκε χρόνος και τώρα πρέπει να καλύψουμε έδαφος”, τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Το AegeanCuisine ήταν μια δράση του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) Νοτίου Αιγαίου που ξεκίνησε να υλοποιείται σε στενή συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Στόχος αυτής της δράσης είναι να αξιοποιηθεί η ιδιαίτερα πλούσια αιγαιοπελαγίτικη οινογαστρονομία προς όφελος των επιχειρήσεων στους δύο Νομούς, ώστε αυτές να αποκομίσουν περισσότερα έσοδα από την τουριστική αγορά.
Στο πλαίσιο του προγράμματος Aegean Cuisine υλοποιήθηκαν προωθητικές ενέργειες, και δρομολογήθηκαν μέτρα για την ποιοτική αναβάθμιση και την πολιτιστική ανάδειξη της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας.
Στην υλοποίηση του προγράμματος έχει αναφερθεί αρκετές φορές στις συνεδριάσεις τεου ΕΒΕΔ το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Μαριτάνα Ανθοπούλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου