Ειδήσεις

Bloomberg: Εξαλλη η Τρόικα – Η κυβέρνηση αντιστέκεται στις πιέσεις -Οι διαπραγματεύσεις έχουν παγώσει

Σε αδιέξοδο βρίσκεται ο «διάλογος»« με την Τρόικα. Aγκάθι τα 2,5 δισ. Κινδυνεύει να χαθεί η τελευταία δόση. Σε ναυάγιο οδηγείται η συμφωνία για τη γραμμή πίστωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση και οι διεθνείς πιστωτές της έχουν φτάσει σε αδιέξοδο σε ότι αφορά τον τελικό γύρο των μέτρων που απαιτούνται για να αποδεσμευτεί η τελευταία δόση της διάσωσης της χώρας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η κυβέρνηση αντιστέκεται στις πιέσεις της τρόικας για πρόσθετες περικοπές στον προϋπολογισμό του 2015 ύψους περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου. Το αδιέξοδο αυτό αφήνει Ελλάδα χωρίς δίχτυ ασφαλείας (backstop) την 1η Ιανουαρίου, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, όπως αναφέρουν.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας είναι έξω φρενών, γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν κατάφερε ακόμα να καταλήξει σε συγκεκριμένα μέτρα για να κλείσει αυτό το κενό των 2,5 δισ. ευρώ.

Η αντιπαράθεση αυτή σημαίνει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει την προθεσμία της 8ης Δεκεμβρίου όπου θα πρέπει να έχει καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με τα μέτρα που απαιτούνται για να ξεκλειδώσουν την τελευταία δόση και προχωρήσει στην «επόμενη ημέρα» και στη συμφωνία για γραμμή πίστωσης από την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, η αξιολόγηση της χώρας έχει «κολλήσει» και η Ελλάδα πρέπει να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πιο συγκεκριμένες προτάσεις για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, έτσι ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος

Οπως αναφέρεται, ο προϋπολογισμού του 2015 θα κατατεθεί προς έγκριση στην Βουλή την Παρασκευή με ελάχιστα πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου