Συνάντηση εργασίας και γνωριμίας με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη είχαν προχθές εκπρόσωποι της αναδόχου κοινοπραξίας του έργου «ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοματοποίηση συστημάτων ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων – εφαρμογές Smatcities, με εξοικονόμηση ενέργειας του Δήμου Ρόδου».

Το έργο, ως γνωστόν, έχει αναλάβει η ένωση εταιρειών «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος ΑΕ – ΓΚΛΟΜΠΙΛΕΝΤ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΠΕ – ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» έναντι 25.179.312,92 ευρώ (με Φ.Π.Α).
Οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας σύμφωνα με τις πληροφορίες ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Ρόδου ότι προτίθενται να τροποποιήσουν το μετοχικό τους σχήμα αφού προς τούτο απαιτείται η έγκριση του Δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα ότι είναι στις σκέψεις τους να περιέλθει το 50% της κοινοπραξίας στον OTE, το 40% στην ΓΚΛΟΜΠΙΛΕΝΤ και το 10% στην ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ από (40,30 και 30% που ισχύει σήμερα).
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης αφού κατέστησε σαφές ότι θα ελέγξει και θα ενημερωθεί πλήρως για τις προβλέψεις της συμβάσεως, που υπεγράφη επί των ημερών της απελθούσης δημοτικής αρχής, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, επισημαίνοντας ότι στόχος και επιθυμία του είναι πόροι από επενδύσεις που γίνονται στο νησί να μένουν στο νησί.
Από εκεί και πέρα ο κ. Καμπουράκης ζήτησε από την κοινοπραξία να τον ενημερώσει πλήρως προσεχώς, για τα οφέλη που θα έχει ο Δήμος Ρόδου αλλά και οι καταναλωτές – πολίτες από την εξοικονόμηση πόρων και τον τρόπο που αυτά θα «μεταφραστούν» στην πορεία σε μειώσεις των δημοτικών τελών.
Θυμίζουμε ότι στόχος της όλης επένδυσης είναι να βγεί ο Δήμος Ρόδου πολλαπλά ωφελούμενος, εξοικονομώντας ένα σεβαστό ποσό χρημάτων που σήμερα δαπανά για τον δημοτικό φωτισμό, να διασφαλίσει επιπλέον χρήματα για τα ταμεία του από αυτά που θα του καταβάλλει ο ανάδοχος -τα οποία θα αποτρέψουν ενδεχόμενη ανάγκη αύξησης των δημοτικών τελών- και επιπλέον να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας (εκπομπές ρύπων) έως το 2030, ικανοποιώντας και την ανάγκη για μια σύγχρονη, αξιόπιστη και αποτελεσματική αναβάθμιση των υποδομών του.
Από το ποσό εξοικονόμησης της Ενεργειακής Κατανάλωσης θα καλύπτονται οι αμοιβές του αναδόχου (Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης – ΣΕΑ), και οι τιμές έχουν υπολογιστεί με έτος βάσης Ενεργειακής Κατανάλωσης το 2017 και τιμή KWh: 0,15 για το αντίστοιχο έτος και το σύνολο της Συμβατικής Περιόδου.
Σε ό,τι αφορά την υφιστάμενη κατάσταση των υποδομών Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός), αυτές περιλαμβάνουν 30.403 Φωτιστικά /Λαμπτήρες /Προβολείς.
Στην ίδια συνάντηση οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας ενημέρωσαν τον δήμαρχο Ρόδου ότι έχουν ήδη τοποθετήσει περίπου 2.000 λάμπες led.
Ο κ. Καμπουράκης, εξέφρασε πάντως επιφυλάξεις και για την αισθητική των λαμπτήρων που τοποθετήθηκαν, τονίζοντας ότι δεν συνάδουν με την εικόνα της Ρόδου, που ο ίδιος προγραμματίζει να διαμορφώσει.
Σημειώνεται επίσης ότι μειοδότης στο πλαίσιο διενέργειας του διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών ανεξαρτήτου συμβούλου υποστήριξης του Δήμου στο έργο: “Ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοματοποίηση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων και εφαρμογές smart cities, με εξοικονόμηση ενέργειας, στο Δήμο Ρόδου”, ανακηρύχθηκε η Waste Water & Energy IKE.

Ένα σχόλιο στο Ενημερώνεται ο δήμαρχος Ρόδου για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του νησιού με λαμπτήρες τύπου LED

  1. Avatar Ο/Η Έλληνας πολίτης λέει:

    Άντε να δούμε πάρτε τον κύριο δήμαρχο και προς Λίνδο μετά την διασταύρωση καλαθου πυλώνας με κατεύθυνση Λίνδο να μας πει αν γέρνει η Ρόδος η κολόνες…Γιατί η περιφέρεια μάλλον όλα καλά τα βλέπει.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ