Ειδήσεις

Υπουργείο Μεταφορών: Ικανοποιούνται τα αιτήματα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Στην ικανοποίηση των αιτημάτων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας προχωρά το υπουργείο Μεταφορών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του. Τα αιτήματα -για τα οποία οι ελεγκτές έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας, αφορούν στη διαχείριση των τελών αεροναυτιλίας και στο θέμα των προσλήψεων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, υπήρξε συμφωνία μεταξύ του υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για την τροποποίηση της υπ’ αριθ. 1090/29-7-14 απόφασης, ώστε να μεταφερθεί από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η κίνηση των δύο τραπεζικών λογαριασμών («Ε.Δ.-Λογαριασμός Τελών Διαδρομής που αποδίδονται από το Eurocontrol», «Ε.Δ.-Προϊόν από τη μετάβαση Μελλοντικών Εσόδων του Ε.Δ. από το Eurocontrol»).

Παράλληλα, αποφασίστηκε με τους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία πρόσληψης 32 ατόμων για την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού του κλάδου Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας της ΥΠΑ, ώστε να αντιμετωπισθούν στοιχειώδεις ανάγκες του κλάδου.

Να σημειωθεί πως και τα δύο αυτά, αποτελούν βασικά αιτήματα των ελεγκτών, οι οποίοι και έχουν εξαγγείλει τετράωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου, από τις 09.00 έως τις 13.00, με αίτημα την πρόσληψη προσωπικού.

«Παράγοντες όπως η διαρκής μείωση του προσωπικού, η αυξανόμενη κόπωση του εναπομείναντος, καθώς και η έλλειψη, έως τώρα, επενδύσεων που θα συνέβαλαν στην ανανέωση των συστημάτων αεροναυτιλίας, θα έχει για τις προσεχείς θερινές περιόδους μια σημαντική επίπτωση» αναφέρει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ).

«Αυτή η επίπτωση θα είναι η δραματική αύξηση των καθυστερήσεων των πτήσεων, με εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας αλλά και στο κόστος των αεροπορικών εταιρειών, που επιβαρύνονται με 80 ευρώ περίπου ανά λεπτό καθυστέρησης της κάθε πτήσης» σημειώνει.

«Όσο μειώνεται το προσωπικό των ΕΕΚ τόσο θα αυξάνουν οι καθυστερήσεις των πτήσεων» παρατηρούν οι συνδικαλιστές και σημειώνουν ότι οι εκκλήσεις τους «για την αντιμετώπιση της δυσμενούς κατάστασης έπεσαν στο κενό».

«Σε μια πρωτοφανή μάλιστα επίδειξη, κυνισμού, ανευθυνότητας και ασέβειας προς τους ΕΕΚ αλλά και τη χώρα, ο Διοικητής της ΥΠΑ κ. Κούκης υπονόμευσε την διαδικασία πρόσληψης ΕΕΚ καθώς δεν τις συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό της ΥΠΑ ενώ είχαν ανακοινωθεί στον τύπο» αναφέρεται.

«Ο κ.Κούκης οφείλει να λογοδοτήσει για τα λάθη και τις παραλείψεις του και η Πολιτεία οφείλει να ενσκήψει άμεσα στα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου» καταλήγει η η ΕΕΕΚΕ.

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου