Ρεπορτάζ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Σιωπηρή αναβολή για το καλοκαίρι του 2021 πήραν οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία!
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», από την στιγμή που δεν λέει να κοπάσει η έξαρση του κορωνοϊού στην χώρα μας, αποφασίστηκε σε κεντρικό επίπεδο, να μην προχωρήσει το κόμμα σε αυτές τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων σε ΔΗΜΤΟ και ΔΕΕΠ (Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας).
Μέχρι και πριν από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε αποφασιστεί, ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα διενεργούντο τον περασμένο Μάιο. Ωστόσο, η πανδημία και το lockdown που επιβλήθηκε ως κυβερνητική απόφαση, ανέτρεψε τα σχέδια σε εσωκομματικό επίπεδο.
Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ν.Δ. οι εκλογές επρόκειτο να πραγματοποιηθούν με την λήξη της θητείας των υφιστάμενων κομματικών οργάνων: οι προηγούμενες εκλογές είχαν διεξαχθεί στις 13 Μαΐου 2018, οπότε αυτό τον μήνα έληξε, κανονικά, η θητεία των κομματικών οργάνων.
Η διαδικασία έλαβε παράταση για τον προσεχή Οκτώβριο 2020 και όλα έδειχναν πως τα αρμόδια όργανα θα εκαλούντο να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η βούληση του ιδίου του πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να γίνουν οι εκλογές, ενόψει του Τακτικού Συνεδρίου το οποίο έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Δεκέμβριο 2020 –οπότε θα πρέπει να έχουν προηγηθεί και οι εσωκομματικές εκλογές για να εκλεγούν οι σύνεδροι.
Επειδή, όμως ο… κορωνοϊός έχει άλλα σχέδια, τέθηκε ως προτεραιότητα η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.
Η Γραμματεία Οργανωτικού του κόμματος, αν και προχώρησε τις διαδικασίες σε άλλα επίπεδα (όπως επαφές στο Μητρώο Πολιτικών Μελών της Ν.Δ.) ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τίποτε επισήμως.
Σε τοπικό επίπεδο, είναι πλέον γνωστό πως δεν λειτουργεί η ΝΟΔΕ υπό την προηγούμενη μορφή της, αλλά υπό την μορφή της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Δωδεκανήσου, με επικεφαλής, την κα Έφη Χαραλαμποπούλου –μετά τις αλλαγές στον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης.
Να σημειωθεί πως αν και κάποιοι ενδιαφερόμενοι για την προεδρία της ΝΟΔΕ, είχαν εκφράσει από νωρίς την πρόθεσή τους για να την διεκδικήσουν, τώρα τηρούν στάση αναμονής, μέχρι νεωτέρας.
Όσον αφορά στα καθ’ ημάς, διευρύνθηκε ο Τομέας Υγείας της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου μετά από εισήγηση της κας Χαραλαμποπούλου την οποία έκανε δεκτή ο κ. Στέλιος Κονταδάκης ενώ έγιναν και κάποιες αλλαγές μετά από παραιτήσεις που σημειώθηκαν.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Ευάγγελος Μπουραντάς ορίστηκε με απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, ως τομεάρχης – Σύνδεσμος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας στα Δωδεκάνησα, ενώ ως αντικαταστάτρια της κας Βάσιας Μπαρδοπούλου ορίστηκε η κα Ελένη Ντούφα-Παπαϊωάννου για τον Τομέα Πολιτισμού.
ΜΙΑ ΔΗΜΤΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Τελικά, στο νησί της Ρόδου θα δημιουργηθεί μία ΔΗΜΤΟ (τοπική οργάνωση) όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατική» σε δημοσίευμά της από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Αυτό σημαίνει ότι οι υφιστάμενες τέσσερις ΔΗΜΤΟ που υπάρχουν στο νησί, θα συμπτυχθούν σε μία, η οποία θα έχει ενισχυμένο ρόλο. Βεβαίως, αυτό θα πυροδοτήσει εν καιρώ μια σειρά εξελίξεων, από την στιγμή που θα υπάρχει ένα όργανο και θα πρέπει να επανεξεταστεί με ποιον τρόπο θα λειτουργήσει το κόμμα σε δημοτικές ενότητες, χωριά κ.λπ.

Η εκλογή της μίας ΔΗΜΤΟ θα εξαρτηθεί από τον αριθμό μελών που θα υπάρχουν ενώ όσοι είναι ήδη μέλη των σημερινών ΔΗΜΤΟ θα μπορούν να συμμετέχουν μόνον ως μέλη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου