Ρεπορτάζ

Ματαιώθηκε η αγωγή του Δήμου Ρόδου κατά της «Μαρίνες Ρόδου ΑΕ»

Ματαιώθηκε χθες η συζήτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την ειδική διαδικασία των μισθωτικών διαφορών, της αγωγής του Δήμου Ρόδου με την οποία διεκδικούνται ανεξόφλητα μισθώματα από την εταιρεία ΜΑΡΙΝΕΣ ΡΟΔΟΥ Α.Ε.
Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Ρόδου κ. Μανώλης Στάγκας εκτέλεσε συγκεκριμένα σχετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, που ενέκρινε προηγούμενη εισήγηση της νομικής υπηρεσίας, με την οποία προτάθηκε η καταγγελία της σύμβασης με την εταιρεία.
Σύμφωνα πάντα με την εισήγηση, η εταιρεία οφείλει από το 2012/2013 έως σήμερα 1.748.368,34 ευρώ, ποσό που έχει συγκεντρωθεί όλα αυτά τα χρόνια από ανεξόφλητα μισθώματα.
Επίσης, προτείνεται από τη νομική υπηρεσία η κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης της σύμβασης ύψους 262.575.00 ευρώ.
Για τη διεκδίκηση των μισθωμάτων, οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Ρόδου πρότειναν την επιβολή «κατάσχεσης εις χείρας τραπεζικών ιδρυμάτων ως τρίτων».
Μετά την υποβολή της αγωγής και με δεδομένη την ευδοκίμησή της η τράπεζα Eurobank Εργασίας προχώρησε στην ολοσχερή εξόφληση της οφειλής και έκτοτε αναζητεί επενδυτή που θα αναλάβει την λειτουργία της επιχείρησης.
Πιο συγκεκριμένα η τράπεζα εξόφλησε το σύνολο των οφειλών της εταιρείας προκειμένου να διατηρηθεί η μίσθωση και η άυλη αξία ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες εκπρόσωποι από Fund του εξωτερικού βρίσκονται από χθες στη Ρόδο και εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναλάβουν την διαχείριση της εταιρείας.
Η τράπεζα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιδιώκει την πώληση του δανείου ύψους 35 εκατ. ευρώ της εταιρείας σε επενδυτή, που θα αναλάβει το έργο.
Η «Μαρίνες Ρόδου ΑΕ», που έχει συνάψει 70ετή σύμβαση με τον δήμο Ρόδου για την παραχώρηση της έκτασης, πέρασε δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της στον όμιλο της αλήστου μνήμης Betanet των αδερφών Ζαβλιάρη, με μέτοχο μειοψηφίας την Triton Yachting της οικογένειας Κολίντζα.
Στη συνέχεια, το 60% των μετοχών περιήλθε στην Eurobank, καθώς είχε ενεχυριαστεί για τραπεζικό δάνειο της Betanet.
Η Eurobank πώλησε τις μετοχές στην ΑΕΓΕΚ, η οποία γνωρίζουμε ποια πορεία ακολούθησε.
Κάποια στιγμή, η AΕΓΕΚ μεταβιβάστηκε από τις οικογένειες Τριανταφύλλου και Παπαγεωργίου στην οικογένεια του Γιάννη Μαρούλη.
Όμως και ο όμιλος του τελευταίου, με ναυαρχίδα την τεχνική εταιρεία «Ιόνιος», κατέρρευσε και η AΕΓΕΚ είναι εδώ και χρόνια υπό τη διαχείριση των πιστωτριών τραπεζών.
Η οικογένεια Μαρούλη εξακολουθεί, πάντως, να ελέγχει την εταιρεία Πτερέλαος ΑΕ, η οποία είναι πλέον η μοναδική μέτοχος της Μαρίνες Ρόδου ΑΕ.
Πηγές της τράπεζας υπογραμμίζουν ότι η πώληση του δανείου έχει ενεργοποιηθεί από το καλοκαίρι και υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.
Οι ίδιες πηγές προαναγγέλλουν μάλιστα κι άλλα πωλητήρια για υποθέσεις «που χρονίζουν με δικαστικές διενέξεις».

Από εκεί και πέρα χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 38,3 εκατ. ευρώ διεκδικεί από την τράπεζα Eurobank Ergasias, με αγωγή, που υπέβαλε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, η εταιρεία «Μαρίνες Ρόδου ΑΕ», που διαχειρίζεται την μαρίνα της Ρόδου, υποστηρίζοντας ότι έχει υποστεί οικονομική ζημία από αντισυμβατική συμπεριφορά της τράπεζας, η οποία μάλιστα έφτασε στο σημείο να καταγγείλει τις δανειακές της συμβάσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου