Αθλητικά

Δυναμικό «παρών» ο ΟΑΜΡ στα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα

Τα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Ομάδων 2019 θα διεξαχθούν από 11 έως 13 Οκτωβρίου 2019.  Όλοι οι αγώνες θα γίνουν στο Ελληνικό, πρώην δυτικό αεροδρόμιο Ελληνικού, στην αίθουσα ξιφασκίας Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου θα συμμετάσχει με ομάδες σε όλες τις κατηγορίες των πρωταθλημάτων.

Τα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Ομάδων χωρίζονται σε 4 ενότητες, με κριτήριο τη δυναμικότητα των αθλητών των ομάδων:

1.1η Ενότητα: δυναμικότητες 1-16 (όπεν)

2.2η Ενότητα: δυναμικότητες 1-11

3.3η Ενότητα: δυναμικότητες 1-9

4.4η Ενότητα: δυναμικότητες 1-6

Η κάθε μία από τις παραπάνω ενότητες περιλαμβάνει ομάδες που χωρίζονται σε κατηγορίες: Α΄ Εθνική Κατηγορία, Β΄ Εθνική Κατηγορία, Γ΄ Εθνική Κατηγορία κλπ.

Επίσης διοργανώνονται αγώνες Ειδικών Κατηγοριών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται: το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Γυναικών, το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών, το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Seniors (ενότητες 1-16 και 1-10), το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Μικτών ομάδων (ενότητες 1-16 και 1-10), το Διασυλλογικό πρωτάθλημα Board-a-Match και το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Μαθητών περιόδου 2018-2019.

Θα διοργανωθούν επίσης αγώνες Swiss ομάδων, στις ενότητες Όπεν, 1-10 και 1-6, με ελεύθερη συμμετοχή και Swiss Ζευγών στις ενότητες 1-9 και 1-6 με αθλητές του ίδιου σωματείου.

Στην 1η ενότητα (OPEN), ο ΟΑΜΡ θα πάρει μέρος στη Β’ Εθνική. Στη 2η ενότητα (δυναμικότητες 1-11) θα συμμετάσχει στην Α’ Εθνική, όπως επίσης και στην 3η ενότητα (δυναμικότητες 1-9). Στην 4η ενότητα (δυναμικότητες 1-6) ο ΟΑΜΡ βρίσκεται στη Β’ Εθνική.

Συμμετέχοντες, υποβιβασμός – άνοδος

Κάθε Σωματείο-Μέλος συμμετέχει σε κάθε αγώνα του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ομάδων (π.χ. όπεν, γυναικών, seniors, μικτών κλπ.) με μία μόνο ομάδα. Εξαιρείται ο αγώνας Μαθητών όπου κάθε Σωματείο μπορεί να συμμετάσχει με όσες ομάδες επιθυμεί.

Σε κάθε μία Εθνική κατηγορία (Α, Β, Γ Εθνική κλπ.) μετέχουν κανονικά δέκα (10) ομάδες. Εφόσον όμως σε μια Εθνική κατηγορία η συνολική συμμετοχή είναι μικρότερη από 8 ομάδες, το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να μην διοργανώσει ξεχωριστό αγώνα για την κατηγορία αυτή και να γίνεται συγχώνευση με την αμέσως ανώτερη κατηγορία.

Κάθε Σωματείο που συμμετέχει για πρώτη φορά σε κάποιο αγώνα αγωνίζεται στη χαμηλότερη Εθνική κατηγορία του αγώνα αυτού.

Εάν σε κάποια Εθνική Κατηγορία συμμετέχουν πάνω από 10 ομάδες τότε αυτές μπορεί να διαχωρίζονται σε ομίλους και ακολούθως να παίζονται επί πλέον γύροι Play-Offs για την ανάδειξη της τελικής νικήτριας Ομάδας ή, εναλλακτικά, να γίνεται ένας όμιλος Swiss.

Σε περίπτωση μη συμμετοχής ενός Σωματείου, αυτό αυτομάτως υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη Εθνική της εν λόγω κατηγορίας, εφόσον την προηγούμενη χρονιά συμμετείχε σε οποιαδήποτε Εθνική, πλην της τελευταίας.

Κάθε χρόνο στην αμέσως ανώτερη κατηγορία προβιβάζονται δύο (2) ομάδες, όταν αγωνίζονται μέχρι δέκα (10) ομάδες ή τρεις (3) ομάδες, όταν η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη. Εφόσον, λόγω μη συμμετοχής ομάδων, οι θέσεις που πρέπει να συμπληρωθούν στην ανώτερη κατηγορία είναι περισσότερες, τότε προβιβάζεται ανάλογος αριθμός, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός ομάδων που θα συμμετάσχουν στην ανώτερη κατηγορία.

Από κάθε κατηγορία υποβιβάζονται τόσες ομάδες ώστε να καλυφθούν οι θέσεις ανόδου και υπό την προϋπόθεση ότι υποβιβάζεται τουλάχιστον μία (1) από όσες έχουν συμμετάσχει σε κάθε αγώνα.

Όλοι οι Διασυλλογικοί και Παράλληλοι αγώνες θα διεξαχθούν στις εξής ημερομηνίες και ώρες:

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 20:30

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 17:00

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 10:30

Τόπος διεξαγωγής για όλους τους αγώνες: Η αίθουσα Ξιφασκίας των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού (δυτικό).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου