«Οι ΑΝΕΛ είναι το αναγκαίο καλό για τη χώρα. Έχουμε να δώσουμε ακόμη πολλές μάχες για να λυθούν προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες».
Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη τύπου χθες, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής των ΑΝΕΛ κ. Νίκος Γιαννάς πλαισιωμένος από τους υποψηφίους βουλευτές κ.κ. Στράτο Καρίκη, Μαρία Αγγέλου, Γιώργο Παλαπουγιούκ και Χριστίνα Σαρμά.
Ο κ. Γιαννάς υπογράμμισε πως υπήρξαν θετικά αποτελέσματα από τους επτά μήνες διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
«Είμαστε εδώ για να δημοσιοποιήσουμε τα θετικά αποτελέσματα από τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στη διακυβέρνηση της χώρας. Στον τουρισμό είχαμε αύξηση αφίξεων και αντίστοιχα αύξηση του ΑΕΠ της χώρας. Παρά τα capital controls πήγαμε καλά. Έγιναν πολλά επί θητείας του κ. Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Καθοριστικές ήταν και οι παρεμβάσεις του για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Να μην ξεχνάμε πως με παρέμβασή του δρομολογήθηκε πλοίο για τη μεταφορά των παράτυπων μεταναστών από τα νησιά στον Πειραιά. Όλα αυτά δικαιολογούν πως οι ΑΝΕΛ είναι το αναγκαίο καλό για τη χώρα. Να θυμίσω πως είμαστε ενάντια σε πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια», δήλωσε ο κ. Γιαννάς.
Δεσμεύσεις για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ, τον τουρισμό, το μεταναστευτικό, τη σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη και τα δάνεια που έχουν κτυπήσει «κόκκινο» έδωσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ κ. Στράτος Καρίκης.
«Μαζί με όλους τους υποψηφίους συγκροτούμε ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο. Στις εκλογές θα υπάρξει αποτέλεσμα που ουδείς θα περιμένει», δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης και πρόσθεσε πως θα πρέπει να κατατεθούν νομοσχέδια στη Βουλή για τη διάρκεια της θητείας των βουλευτών, των περιφερειαρχών και των δημάρχων.
«Κανείς πια δεν θέλει να βλέπει βουλευτές δημάρχους και περιφερειάρχες και παλιούς νομάρχες να έχουν περιουσίες που δεν δικαιολογούνται», τόνισε ο κ. Καρίκης.
Για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ ο κ. Στράτος Καρίκης δήλωσε πως ο κ. Καμμένος έδωσε μάχη για να μην καταργηθούν και υπαναχώρησε όταν είδε πως η Ελλάδα ήταν λίγο πριν από την πτώχευση.
«Ο κ. Καμμένος δεν θέλησε να κάνει τον ήρωα. Αν αυτό είχε συμβεί τώρα η Ελλάδα θα είχε πτωχεύσει. Για μας είναι προτεραιότητα οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ. Θα πρέπει να βρεθούν άλλοι πόροι για να υποκαταστήσουν τα έσοδα του κράτους», δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης που αναφέρθηκε και στις πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοσθούν για τον τουρισμό.
Για τη Μεσαιωνική Πόλη ο κ. Καρίκης δεσμεύτηκε για την υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού.
«Ίσως θα έπρεπε να καθιερωθεί και ένα μικρό εισιτήριο για τη Μεσαιωνική Πόλη. Αν το μνημείο ήταν στην Ιταλία θα βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση», τόνισε ο κ. Καρίκης.
Για το μεταναστευτικό ο κ. Καρίκης δήλωσε πως η θητεία του κ. Χρήστου Ζώη που υποδείχθηκε από τους ΑΝΕΛ για να μετάσχει στη υπηρεσιακή κυβέρνηση, δείχνει πως το κόμμα έχει προτάσεις και σχέδια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
«Ο κ. Χρήστος Ζώης υποδείχθηκε από εμάς. Το γεγονός ότι πέτυχε δείχνει τα καλά αποτελέσματα που θα υπάρξουν και στο μέλλον», τόνισε ο κ. Καρίκης.
Για τα «κόκκινα δάνεια» ο κ. Καρίκης δήλωσε πως πρέπει και αυτά να γίνουν βιώσιμα.
«Χρειάζονται μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Διαπίστωσα πως οι ΑΝΕΛ δεν έλεγαν «ναι» στα μέτρα. Είμαι υπέρ των δυναμικών διαπραγματεύσεων. Είναι η ώρα να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι πως οι Έλληνες έχουν φθάσει στα όριαά τους», δήλωσε ο κ. Καρίκης.
«Εμείς μπορούμε να κοιτάξουμε τους Δωδεκανήσιους στα μάτια και να δεσμευθούμε πως είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για πολλά. Οι ΑΝΕΛ είναι αναγκαίοι για τη χώρα», τόνισε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ.
«Δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου γιατί τα Δωδεκάνησα αποτελούν για μας προτεραιότητα εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης και των δυσκολιών που υπάρχουν. Για μας είναι σημαντική η νησιωτικότητα την οποία αγνοούν επιδεικτικά κάποιοι. Οι περιοδείες μας στα νησιά ολοκληρώθηκαν. Διαπιστώσαμε πως υπάρχει αποδοχή από τους πολίτες. Πιστεύω πως εμείς αποτελούμε σταθερή δύναμη», δήλωσε η υποψήφια βουλευτής και επικεφαλής του εκλογικού αγώνα κ. Μαρία Αγγέλου.
«Είναι σίγουρο πως τα αποτελέσματα στις εκλογές θα κάνουν τη διαφορά. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Είμαι ευχαριστημένος από την αποδοχή που έχει το κόμμα. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για το καλύτερο», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής κ. Γιώργος Παλαπουγιούκ.
«Γεννήθηκα και σπούδασα στην Ελλάδα. Θέλω να μείνω στη χώρα μου και παλεύω για αυτή. Πρέπει να δοθεί μάχη για να μην φεύγουν νέοι στο εξωτερικό αναζητώντας μια καλύτερη ζωή», δήλωσε η υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Χριστίνα Σαρμά.

Στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ συμμετέχουν επίσης οι: Μιχάλης Μπαλλάς, Νικόλαος Μαγριπλής και Αντώνιος Γκιούντιτσε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ