Τοπικές Ειδήσεις

Αγανάκτηση στο Δήμο Ρόδου για τις καθημερινές δολιοφθορές!

Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και η δημοτική αρχή Ρόδου, προσπαθεί να καλλωπίσει πολλά από τα κεντρικά σημεία της πόλης, οι κλοπές που σημειώνονται σε λουλούδια αλλά και σε μηχανισμούς αυτόματου ποτισμού συνεχίζονται!
Όπως έγραψε η «δ», κάποιοι ‘ασυνείδητοι’ επιμένουν συστηματικά να καταστρέφουν κάθε πρωτοβουλία και προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας του νησιού και της πόλης μας συμβάλλοντας μόνο στην δυσφήμισή μας.
Μιλώντας χτες στους δημοσιογράφους, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κ. Κωνσταντίνος Καρίκης υπογράμμισε ότι από τα 6.000 λουλούδια που φυτεύτηκαν μέχρι τώρα, έχουν κλαπεί περίπου… 3.000 (!!!) καθώς και 150 μηχανισμοί αυτόματου ποτισμού!
«Οι φυτεύσεις συνεχίζονται με διάφορα εποχιακά φυτά και λουλούδια. Δυστυχώς, καταγράφονται καθημερινά φαινόμενα δολιοφθοράς τόσο σε παρτέρια στο κέντρο της πόλης, στο Μαδράκι όσο και σε συνοικίες όπως στους Αγίους Αποστόλους. Θεωρώ ότι είναι ντροπή αυτό που γίνεται. Προσπαθούμε μαζί με τις υπηρεσίες και τους αρμόδιους να εντοπίσουμε τους υπαίτιους, αλλά δυστυχώς οι έρευνες έχουν αποβεί άκαρπες. Βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά. Ενώ έχουμε τοποθετήσει σε πολλά σημεία της πόλης της Ρόδου, μηχανισμούς αυτόματου ποτισμού για τα λουλούδια, βλέπουμε ότι τους κλέβουν συστηματικά!
Από την άλλη, ενώ τοποθετούμε όμορφα και ακριβά λουλούδια σε παρτέρια και σε κεντρικά σημεία σε δρόμους και πάρκα της πόλης, διαπιστώνουμε ότι κάποιοι πηγαίνουν και τα… αφαιρούν. Από τα 6000 λουλούδια που έχουμε φυτέψει έχουν αφαιρεθεί τα 3.000…!!
Είμαστε αγανακτισμένοι. Δεν είναι μια εύκολη επιχείρηση. Πολλή δουλειά από τους εργαζόμενους, εργατώρες, συνεχείς οι προσπάθειες αλλά έρχονται κάποιοι και καταστρέφουν. Μόνο στους Αγίους Αποστόλους και στην Μέγγαβλη, φυτέψαμε τριανταφυλλιές οι οποίες… εξαφανίστηκαν σε μία μέρα. Λυπούμαι πράγματι…», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς σχετικά με τον περίφημο ‘Φίκο στο Ακταίον’ ο κ. Καρίκης, δήλωσε πως άρχισε πάλι να βλασταίνει ύστερα από την παρέμβαση που έγινε: «Κάναμε μεγάλη παρέμβαση μαζί με γεωπόνους από την Ιταλία που ασχολούνται με αυτό το είδος των φυτών. Θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε τον φίκο με στόχο να τον σώσουμε. Ελπίζω να έχουμε θετικό αποτέλεσμα».
Ειδικά για τις παραλίες, ανέφερε πως σε όλο το νησί της Ρόδου –και κυρίως εκεί που είναι οι πιο τουριστικές περιοχές- δέχονται μεγάλο όγκο τουριστών.
«Είναι λογικό να καταγράφονται προβλήματα λόγω του τεράστιου όγκου των τουριστών. Προσπαθούμε να προστατέψουμε τις παραλίες μας, να είναι λειτουργικές και καθαρές. Ήδη τοποθετήσαμε SeaTrackγια τα άτομα με κινητικά προβλήματα σε παραλίες και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Πάντως, απευθύνω έκκληση προς τους Ροδίτες να είναι προσεκτικοί και να δίνουν το καλό παράδειγμα σε όλους και κυρίως στους ξένους επισκέπτες μας…», κατέληξε ο κ. Κ. Καρίκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου