Αθλητικά

Α.Ο. Ανταίος: Διασυλλογικός αγώνα ορεινής ποδηλασίας στις 26/6

Ο Α.Ο. Ανταίος ανακοίνωσε την προκήρυξη του διασυλλογικού αγώνα ορεινής ποδηλασίας που διοργανώνει το Σάββατο 26 Ιουνίου στην Κρεμαστή.
Οι σύλλογοι μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους έως και την Δευτέρα 21 Ιουνίου.
Αναλυτικά η προκήρυξη:
«Ο Α.Ο. Ανταίος διοργανώνει τον διασυλλογικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας ‘’WHEELS bike shop MTB Challenge 1’’ το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, στην Κρεμαστή της Ρόδου, ως εξής:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: ΑΝΔΡΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ, ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΜΙΝΙ (ΜΙΚΡΑ και ΜΕΓΑΛΑ) και Sportive
Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ για το 2021 και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
(Σάββατο 27/6/2021)
• 11:30 Άνοιγμα Γραμματείας
• 13:00 XCC Μίνι Μικρά (20’)
• 13:30 XCC Μίνι Μεγάλα (20’)
• 14:00 Απονομές Μίνι Μικρά και Μίνι Μεγάλα
• 15:00 XCO Sportive άνδρες – γυναίκες άνω των 15 ετών (30’)
• 15:45 XCO Παμπαίδων – Πανκορασίδων (35’)
• 16:30 XCO Παίδων – Κορασίδων (45’)
• 17:30 XCO Ανδρών – Γυναικών (90’), 17:35 XCO Εφήβων – Νεανίδων (60’)
• 19:15 Απονομές λοιπών κατηγοριών
Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Η διαδρομή περιλαμβάνει αγροτικούς δρόμους και τεχνικά μονοπάτια.
• Cross Country Olympic (XCO) απόσταση στροφής: 3.120μ. Οι κατηγορίες, που θα αγωνιστούν• στην XCO θα πραγματοποιούν μια στροφή XCC, ως starting loop και στην συνέχεια θα μπαίνουν στην διαδρομή XCC
• Cross Country Short Track (XCC) για την κατηγορία Μίνι, απόσταση στροφής: 1000μ.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Εκκίνησης/Τερματισμού: Ρόδος, περιοχή: Κρεμαστή.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές – ποδηλάτες που ανήκουν σε σωματεία της Ε.Ο.Π. που και έχουν εκδώσει δελτίο αθλητικής ιδιότητας για το 2021, και κάρτα υγείας εν ισχύ. Κάθε σωματείο μπορεί να δηλώσει απεριόριστο αριθμό αθλητών. Στην κατηγορία Sportive οι συμμετέχοντες θα προσκομίσουν πιστοποιητικό, που βεβαιώνει την ικανότητά τους για άθληση.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν από τα σωματεία μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 στο email: antaios2017@yahoo.com.
Τα σωματεία, που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν φόρμα συμμετοχής, ορθά συμπληρωμένη και να περιλαμβάνει και το όνομα του αρχηγού κάθε ομάδας. Σωματείο που δεν θα συμπληρώσει την επίσημη φόρμα συμμετοχής και δεν την καταθέσει μέσα στην προθεσμία, δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες.
Παράβολο συμμετοχής για τον αγώνα SPORTIVE : Oι αθλητές – αθλήτριες για την συμμετοχή τους στον αγώνα θα συνεισφέρουν το ποσό των 5€.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργεί από τις 11:30 στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού, και θα είναι ανοικτή για την παραλαβή των αγωνιστικών αριθμών και την υπογραφή στα φύλλα αγώνα. Τους αριθμούς παραλαμβάνει συγκεντρωτικά για όλους τους αθλητές του ο αρχηγός κάθε ομάδας, ο οποίος θα επιδείξει και τα δελτία των αθλητών. Οι αθλητές θα προσέρχονται για υπογραφή στο φύλλο αγώνα ανά ομάδα, και ανά κατηγορία, με την αγωνιστική τους ενδυμασία και τα νούμερα αγώνα εμφανώς τοποθετημένα. Υποχρεούνται να φέρουν μαζί την κάρτας υγείας τους, και να την επιδεικνύουν στη Γραμματεία του αγώνα, κατά την υπογραφή τους, προκειμένου να αγωνιστούν.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στον χώρο της Γραμματείας. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική. Οι εκπρόσωποι των ομάδων, που θα συμμετέχουν στο Τεχνικό Συνέδριο θα πρέπει να είναι αυστηρά και μόνον αυτοί, που θα αναφέρονται στην δήλωση συμμετοχής του κάθε σωματείου.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την Ορεινή Ποδηλασία και για ότι δεν προβλέπεται από αυτούς από τους κανονισμούς της UCI.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π. Οι συμμετέχοντες θα επιδεικνύουν στον υπεύθυνο Covid της διοργάνωσης, αρνητικά αποτελέσματα rapid test εντός 24ωρών ή μοριακού τεστ εντός 48 ωρών.
Αγώνισμα XCC (κατηγορία ΜΙΝΙ) : Θα διεξαχθεί σύμφωνα με την Εγκύκλιο 6.1/2021 της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της ΕΟΠ.
Εξοπλισμός : Εντός της αγωνιστικής διαδρομής, η χρήση αριθμού ποδηλάτου και κράνους είναι υποχρεωτική για όλους τους αγωνιζόμενους πριν, μετά και κατά την διάρκεια των αγώνων και προπονήσεων.
Σειρά εκκίνησης : Σύμφωνα με την τελευταία ατομική κατάταξη της UCI (για τις κατηγορίες που προβλέπεται), κατόπιν την τελευταία ανακοινωμένη ατομική κατάταξη της ΕΟΠ, κατόπιν την τελευταία σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ (ένας αθλητής ανά ομάδα – διαδοχικά μέχρι τέλους των συμμετεχόντων).
Ζώνες Τροφοδοσίας/Τεχνικής Βοήθειας : Θα γίνει ενημέρωση στο Τεχνικό Συνέδριο για την ακριβής τοποθεσία. Πρόσβαση στις Ζώνες Τεχνικής Βοήθειας, μόνον από κατόχους ‘’πάσου’’, που χορηγείται από την Γραμματεία αποκλειστικά στον αρχηγό της ομάδας, σε αριθμό ανάλογο των συμμετεχόντων κάθε ομάδας (με απόφαση της Αγωνοδίκου Επιτροπής). Οι μηχανικοί/τροφοδότες θα φέρουν το πάσο σε εμφανές σημείο καθόλη την διάρκεια παραμονής τους στην Ζώνη.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ : Σε όλες τις κατηγορίες στον 1ο νικητή απονέμεται χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο και δίπλωμα και στον 3ο χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού σύμφωνα με το πρόγραμμα. Οι ποδηλάτες θα προσέλθουν στο podium με την αγωνιστική τους ενδυμασία.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.
ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα ανακοινωθεί από ΕΟΠ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Πότσος Σάββας, τηλ.6973611311
ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διο αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
ΙΙΙ. Οι διοργανωτές δεν φέρουν οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.
IV. Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της παρούσης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου