ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ελεύθερος με όρους εργολάβος που κατηγορείται για πλαστογράφηση επιταγών

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
δικαστηριο

Ελεύ­θε­ρος με τον πε­ριο­ρι­στι­κό όρο της απα­γό­ρευ­σης εξό­δου από τη χώρα αφέ­θη­κε, μετά την απο­λο­γία του, με ομό­φω­νη από­φα­ση της τα­κτι­κής Ανα­κρί­τριας Ρόδου και της Ει­σαγ­γε­λέ­ως Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου, ένας ερ­γο­λά­βος οι­κο­δο­μών, κα­τη­γο­ρού­με­νος για πλα­στο­γρά­φη­ση επι­τα­γών.

Όπως κα­ταγ­γέλ­θη­κε τo 2009 o ερ­γο­λά­βος είχε δα­νεί­σει ποσό ύψους 90.000 ευρώ σε μια κά­τοι­κο της Ρόδου και ένα­ντι της οφει­λής και για την εξό­φλη­ση αυτής φέ­ρε­ται να έλαβε 18 λευ­κές κατά το πε­ριε­χό­με­νο επι­τα­γές, τις οποί­ες συ­μπλή­ρω­σε και κα­τέ­θε­σε σε αλ­λη­λό­χρε­ους λο­γα­ρια­σμούς τρα­πε­ζών.

Με την συ­μπλή­ρω­ση των επι­τα­γών αυτών φέ­ρε­ται να έλαβε συ­νο­λι­κό ποσό ύψους 400.000 ευρώ, μέσω τις προ­ε­ξό­φλη­σης τους, ενώ οι επι­τα­γές κατά την ημε­ρο­μη­νία λή­ξε­ως τους σφρα­γί­στη­καν ως ακά­λυ­πτες.

Η μη­νύ­τρια δια­τεί­νε­ται ότι δια­πί­στω­σε το τι είχε συμ­βεί ένα χρόνο μετά κι αφού οι επι­τα­γές είχαν σφρα­γι­στεί και υπέ­βα­λε εις βάρος του μή­νυ­ση για πλα­στο­γρα­φία και απάτη.

Οι τρά­πε­ζες εξέ­δω­σαν δια­τα­γές πλη­ρω­μών και διεκ­δι­κούν ση­μα­ντι­κά ποσά από την ίδια.

Ο κα­τη­γο­ρού­με­νος κα­τέ­θε­σε στο με­τα­ξύ, ατο­μι­κά αλλά και σαν εκ­πρό­σω­πος τε­χνι­κών εται­ρειών, αί­τη­ση για την υπα­γω­γή του στο άρθρο 99 του πτω­χευ­τι­κού κώ­δι­κα.

Η οφει­λή φέ­ρε­ται να πα­ρα­μέ­νει, ενώ ο ίδιος δια­τεί­νε­ται ότι πρό­κει­ται για αστι­κής φύ­σε­ως υπό­θε­ση κι ότι είχε συ­νά­ψει σύμ­βα­ση με την κα­ταγ­γέλ­λου­σα ανα­λαμ­βά­νο­ντας για λο­γα­ρια­σμό της συ­γκε­κρι­μέ­νες ερ­γο­λα­βι­κές ερ­γα­σί­ες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.