Όπως είπε «η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τη δόση στις 30 Ιουνίου και δεν υπάρχει περίοδος χάριτος ή δυνατότητα καθυστέρησης». «Θα είναι χρεοκοπία, θα είναι ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το ΔΝΤ την 1η Ιουλίου όμως πραγματικά ελπίζω πως δεν θα συμβεί αυτό», είπε.

Σχετικά με το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, παρά τις αντιδράσεις και τις επικρίσεις που υπάρχουν από οικονομολόγους και αναλυτές για τα λάθη που έχουν γίνει, η Κριστίν Λαγκάρντ επέμεινε πως «το πρόγραμμα του ΔΝΤ είναι αξιόπιστο» και έχει τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας και των επενδυτών. Υπενθυμίζεται πως το ίδιο το ΔΝΤ έχει παραδεχτεί πως έγινε λάθος στους πολλαπλασιαστές του προγράμματος λιτότητας και δεν εκτιμήθηκαν σωστά οι αρνητικές επιπτώσεις.

Τέλος η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως το ΔΝΤ συνεχίζει να συμμετέχει στις ελληνικές διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζοντας πως το Ταμείο θέλει να υπάρξει μεταρρύθμιση του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος «με έξυπνη προσέγγιση». Σημειώνεται πάντως πως η τελευταία «έξυπνη προσέγγιση» που παρουσιάστηκε στην ελληνική κυβέρνηση ήταν η περικοπή του ΕΚΑΣ και η μείωση συντάξεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ