ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Eurovision 2025: Κατά τη διάρκεια εμφάνισης της Κλαυδίας η τηλεθέαση έφτασε το 77,6% στο σύνολο, ενώ στο γυναικείο κοινό 89,5%

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΛΑΥΔΑ

Ρεκόρ τηλε­θέ­α­σης 15ετίας, που έφτασε έως και το απί­στευτο 89,5%, συνό­δευσε την 6η θέση που κατέ­κτησε η Κλαυδία και η «Αστε­ρο­μάτα», στην 69η Eurovision.

Αξίζει να ανα­φερ­θεί ότι η κατά­κτηση της 6ης θέσης στον δια­γω­νι­σμό είχε να συμβεί από το 2013, με το τρα­γούδι «Alcohol is Free» από τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα Ιακω­βίδη. Και τότε η συμ­με­τοχή μας στον Δια­γω­νι­σμό είχε προ­κύ­ψει πάλι από Εθνικό Τελικό που είχε διορ­γα­νώ­σει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοι­χεία, η χθεσινή μετά­δοση του μεγάλου Τελικού έκανε τηλε­θέ­αση 75% στο δυνα­μικό κοινό (18-54) και 70,8% στο σύνολο. Τον μουσικό δια­γω­νι­σμό παρα­κο­λού­θη­σαν 2.755.000 θεατές, με την κάλυψη (του­λά­χι­στον για ένα λεπτό) να φτάνει τους 4.798.000. Κατά τη διάρ­κεια εμφά­νι­σης της Κλαυ­δίας στη σκηνή του St.Jakobshalle η τηλε­θέ­αση έφτασε το 77,6% στο σύνολο, ενώ στο γυναι­κείο κοινό (18-34) «χτύπησε κόκκινο» με 89,5.

Η εμφά­νιση της Κλαυ­δίας στον τελικό της Eurovision

Υψηλή ήταν και η τηλε­θέ­αση κατά τη διάρ­κεια της ανα­κοί­νω­σης – από τους Έλληνες σχο­λια­στές Μαρία Κοζάκου και Γιώργου Καπου­τζίδη–, του νικητή του δια­γω­νι­σμού, όταν η αγωνία είχε κορυ­φω­θεί τόσο για τη θέση που θα κατα­κτούσε η Κλαυδία, όσο και για την ανα­μέ­τρηση Αυστρίας – Ισραήλ. Η τηλε­θέ­αση κυμάν­θηκε στο 85,7% και στο δυνα­μικό κοινό το 86,6%. Τα απί­στευτα αυτά ποσοστά έφεραν την ΕΡΤ1 στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των κανα­λιών πανελ­λα­δι­κής εμβέ­λειας με 27,3% στο σύνολο και 30,7% στο δυνα­μικό κοινό (18-54).

Στα ποσοστά αυτά προ­στί­θε­νται και εκείνοι που παρα­κο­λού­θη­σαν τον μεγάλο Τελικό από το ERTFLIX. Εκεί, η ΕΡΤ1 και το Eurovision Channel, που μετέ­δωσε για πρώτη φορά το show, όπως και τους δύο Ημι­τε­λι­κούς με υπε­ρε­σίες προ­σβα­σι­μό­τη­τας (διερ­μη­νεία στην ελλη­νική νοη­μα­τική και υπο­τι­τλι­σμό) συγκέ­ντρω­σαν 707.000 θεάσεις.

Μητσο­τά­κης για Κλαυδία: Μίλησε για τη γενο­κτο­νία με σεβασμό και δύναμη

H Κλαυδία τα κατά­φερε και κατέ­κτησε την 6η θέση στη φετινή Eurovision στη Βασι­λεία της Ελβε­τίας. Η 22χρονη ερμή­νευσε την Αστε­ρο­μάτα και συγκί­νησε τόσο με τη φωνή της όσο και με τη σκηνική της παρου­σία.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης και ο υφυ­πουρ­γός παρά τω Πρω­θυ­πουργώ Παύλος Μαρι­νά­κης με αναρ­τή­σεις τους στα social media έδωσαν τα συγ­χα­ρη­τή­ριά τους στην Κλαυδία και ολό­κληρη την ελλη­νική συμ­με­τοχή. Ο πρω­θυ­πουρ­γός ξεκί­νησε την καθιε­ρω­μένη κυρια­κά­τικη ανάρ­τησή του με αναφορά στην Κλαυδία.

Πηγή: protothema.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.