Τοπικές Ειδήσεις

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς συνόδευσε τον γ.γ του Υπ.Δικαιοσύνης κ.Πάνο Αλεξανδρή κατά την επίσκεψη του στη Ρόδο

Ο κ. Παππάς συμμετείχε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια με τον γ.γ του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ.Πάνο Αλεξανδρή, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου ,του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Βασίλη Περίδη και του δικηγόρου κ. Γιώργου Μαυρομμάτη.

Στη σύσκεψη ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τον κ. Αλεξανδρή για τις προσπάθειες του όσον αφορά την επιτυχή μετεγκατάσταση του Κτηματολογίου Ρόδου , την παράταση παραχώρησης από το Δήμο καθώς και για την στήριξή του στα θέματα αρμοδιότητας του Υπ. Δικαιοσύνης σε Ρόδο και Κω.

Επιπλέον επισήμανε την ανάγκη μεταφοράς του Διοικητικού Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου Ρόδου στο κτίριο που στεγαζόταν το Κτηματολόγιο Ρόδου και είναι υπό κατασκευή, ώστε να αποσυμφορηθεί το Δικαστικό Μέγαρο.

Ο κ. Παππάς ζήτησε από τον γενικό γραμματέα να μεριμνήσει μέσω του ΤΑΧΔΙΚ για την επισκευή των φθορών στο ιστορικό κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου, ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικό από τις δικαστικές υπηρεσίες.

Όσον αφορά το νέο Δικαστικό Μέγαρο Κω , προχωράει η μελέτη ανέγερσης του από την ΚΤ.ΥΠ ΑΕ , έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και σύντομα θα έχουμε ευχάριστες εξελίξεις για το θέμα.

Τέλος , ενόψει της αυριανής ψήφισης του νομοσχεδίου για την μετάπτωση του Κτηματολογίου Δωδεκανήσου στο Ελληνικό Κτηματολόγιο ,ο κ. Παππάς έθεσε ορισμένα ζητήματα που πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο νομοθέτημα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου