Ειδήσεις

Οι Οικολόγοι προχωρούν με μια διακριτή πολιτική πρόταση

«Στις ευρωεκλογές οι Οικολόγοι Πράσινοι προχωρούν με μια διακριτή πολιτική πρόταση που ενσωματώνει όλα τα πεδία της ανθρώπινης ζωής».

Αυτό υπογράμμισε σε συνέντευξη τύπου, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων κ. Ευάγγελος Πισσίας, που επισκέφθηκε τη Ρόδο, απ’ όπου κατάγεται.
Στην επίσκεψη του κ. Ευάγγελου Πισσία αναφέρθηκε ο κ. Δημήτρης Γρηγοριάδης.

«0 κ. Πισσίας έχει ξεκινήσει περιοδεία και επισκέπτεται διάφορες περιοχές της Ελλάδος για να προωθήσει το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων. ‘Ελαβε μέρος στην προσπάθεια αποτροπής επεξεργασίας των τοξικών που γίνεται ανοικτά της Κρήτης και έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών ειδικά στην Κρήτη. Όλο αυτό μπορεί να επηρεάσει και εμάς αν δημιουργηθεί θέμα στην Μεγαλόννησο», τόνισε ο κ. Γρηγοριαδης.

«Σε αυτές τις εκλογές προχωράμε με διακριτή πολιτική πρόταση. Είμαστε μια τρίτη πρόταση που ενσωματώνει ευαισθησία για τα κοινωνικά ζητήματα και γενικά για όλα αυτά που απασχολούν τον ελληνικό λαό. Είμαι καθηγητής, έχω υποστεί μείωση στις αποδοχές μου, αλλά επιβιώνω. Γνωρίζω πως πολλοί συμπολίτες μου σε άλλες περιοχές της χώρας ζουν πολύ άσχημα. Χρειάζεται πλέον η εφαρμογή μιας κοινωνικής πολιτικής άμεσης ανάγκης για να μην εξαθλιωθούν οι άνθρωποι», δήλωσε ο κ. Πισσίας και τόνισε πως όταν εξαθλιώνονται οι άνθρωποι χάνουν την ψυχή και τα όνειρά τους.

«Υπάρχει κάτι που δεν αποτελεί για μας πρόσθετη πρόταση. Είναι οι θέσεις μας για το περιβάλλον. Εμείς επισημαίνουμε πως η πρότασή μας ενσωματώνει όλα τα μεγάλα πεδία της ανθρώπινης ζωής. Η προσέγγισή μας είναι ολιστική. Ο 20ος αιώνας ήταν ο αιώνας των κοινωνικών κινημάτων τότε που οι κοινωνίες προσπαθούσαν να σταθούν στα πόδια τους και σε ορισμένες περιοχές της γης τα κατάφεραν.

Τα προβλήματα στη συνέχεια όμως οξύνθηκαν. Η αρχή του 21ου αιώνα βρίσκει πιο αδύναμες τις κοινωνίες. 0 αιώνας σημαδεύεται από προβλήματα καθώς οι αντοχές του πλανήτη δοκιμάζονται. Κρίνεται αν θα έχει μέλλον η ανθρωπότητα στον πλανήτη. Αν συνεχίσουμε με τον τρόπο που καταναλώνουμε και παράγουμε, να είμαστε απερίσκεπτοι, ο πλανήτης θα μας γυρίσει την πλάτη και δεν θα μας δίνει ζωή», δήλωσε ο κ. Πισσίας και τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση στα ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον.

«Η ζωή μας συναρτάται από τα χρήματα που δαπανούμε, από τα ενδύματά μας, από τα σπίτια και τα εξοχικά μας. Εγινε βίωμά μας μια νεοπλουτίστικη αντίληψη. Προχωρήσαμε χωρίς να μετράμε πόσα πιάνει το πάπλωμα. Συνεχίσαμε χωρίς να αγαπάμε τη χώρα μας. Φροντίσαμε να μεγεθύνουμε την ευημερία μας χωρίς να αναπτυχθούμε σαν άνθρωποι», τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

«Οι κοινωνικές σχέσεις έσπασαν και αυτή ήταν η μεγάλη ήττα που προηγήθηκε της κρίσεως. Περάσαμε σε μια άκρατη εξατομίκευση χωρίς ένα σύστημα αξιών που να κρατά τους ανθρώπους ενωμένους.

Δεν γίνεται να προχωρήσουμε και με αυτά που προτείνονται από την κυβέρνηση. Δεν πιστεύουμε στην επιστροφή στα παλιά και πως θα σβήσουν όσα δεινά περάσαμε ως τώρα. Αυτά που έγιναν δεν πάτησαν σε στέρεο έδαφος στους τομείς που δίνουν ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Ευάγγελος Πισσίας και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει βιομηχανία πλέον.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στη Ρόδο που παλαιότερα συνδέονταν δια θαλάσσης με την Αλεξάνδρεια.
«Ερχόμουν από την Αλεξάνδρεια, όπου διέμενα, στη Ρόδο, με το καράβι. Πόσα πράγματα υπήρχαν στο νησί που αντί να ενσωματωθούν με το νέο μοντέλο έσβησαν. Έπρεπε να κρατηθεί η αγροτική και βιοτεχνική παραγωγή.

Σήμερα ήρθε η κρίση. Τώρα που έσφιξαν τα πάντα δεν υπάρχει μηχανισμός και κράτος που να βοηθήσει τη σωστή και βιώσιμη ανάπτυξη. Ορισμένα πράγματα που αναπτύχθηκαν στρεβλά πρέπει να σταματήσουν. Σαν Οικολόγοι λέμε πως η πρότασή μας περιλαμβάνει τη λέξη «αλήθεια». Εμείς θέλουμε να κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια», δήλωσε ο κ. Πισσίας και συμπλήρωσε πως χώρες που άλλοτε ήταν πολύ δυνατές στα επόμενα χρόνια θα βρεθούν σε δύσκολη θέση.
«Στην χώρα είχαμε ανάξιους κυβερνήτες και εξίσου ανάξιους διαπραγματευτές. Δεν κάναμε υποχώρηση, όπως έπρεπε, και αποκεφαλίσθηκε η Ελλάδα. Τώρα χρειάζεται ανασυγκρότηση», είπε ο κ. Πισσίας.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει διάσπαση των Οικολόγων Πράσινων με αφορμή τις διενέξεις που σημειώθηκαν στο εσωτερικό του κόμματος, ο κ. Πισσίας δήλωσε, πως δεν υπήρξαν αποχωρήσεις από τα όργανα.

«Δεν επαίρομαι που συνέβη να εκλεγώ στο πολιτικό συμβούλιο σε εποχή που το κόμμα δεν μπόρεσε να αφομοιώσει ένα πρόβλημα μικρό. Η εξέλιξη θα εξαρτηθεί από το ήθος των ανθρώπων που εξελέγησαν και το ήθος εκείνου που αποχώρησε. Αν κρατηθούμε και μείνουμε άρχοντες, δεν θα γίνουμε όμοιοι με άλλους που ξεκατινιάζονται, θα πάμε καλά. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος βγήκε δεύτερος και προκρίθηκα εγώ που έχω μια άλλη διαδρομή», δήλωσε ο κ. Πισσίας, αναφερόμενος στην αποχώρηση του κ. Νίκου Χρυσόγελου από τους Οικολόγους Πράσινους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου