ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη σημασία που έχει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός για τον μεγαλύτερο tour operator στον κόσμο, την  TUI υπογράμμισε ο κ. Frank Puettmann, Head of Public Policy, Corporate Office Berlin της TUI Group μιλώντας στο TRAVEL LAW FORUM 2018 που πραγματοποήθηκε στο N.J.V. Athens Plaza, από την Palladian, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού  και με την συνεργασία του University of Leiden και του Institute for Travel and Tourism in London. Παράλληλα δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για τις τρεις παθογένειες που ταλανίζουν τον κλάδο στην Ελλάδα, την αστάθεια επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τις ελλείψεις την εκπαίδευση και την υστέρηση των δημόσιων υποδομών.

Πιο συγκεκριμένα  κ. Frank Puettmann σημείωσε ότι ο τουριστικός τομέας είναι ένας από τους σημαντικότερους εργοδότες στην χώρα με την TUI να εργοδοτεί 1.300 υπαλλήλους στον ευρύτερο ελληνικό τουριστικό κλάδο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της TUI κ. Fritz Joussen και στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στην οποία ο κ. Joussen αποδέχτηκε εν μέρει την ανάγκη ύπαρξης σημαντικής φορολογίας στον τουριστικό κλάδο, αλλά παράλληλα εξέφρασε την ανάγκη για

-ένα σταθερό περιβάλλον για τους επενδυτές,

-ταυτόχρονα με τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υποδομών

-και την καλύτερη επιμόρφωση των εμπλεκομένων στον τουρισμό, τρεις παράγοντες που εξασφαλίζουν τη συνεχή ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου.

Ο κ. Puettmann στάθηκε και στο πρόγραμμα “TUI Cares for Crete” με το οποίο η εταιρεία φέρνει κοντά τον τουρισμό, την γεωργία και την οινοπαραγωγή, σημαντικούς τομείς για το νησί. Όπως είπε η εταιρεία δικτυώνει τους τοπικούς παραγωγούς με τους ξενοδόχους και τον τουριστικό κλάδο, επιτρέποντας σε όλο και περισσότερα τοπικά προϊόντα να βρεθούν στους τουριστικούς προορισμούς του νησιού.

Τέλος, ο κ. Puettmann υπογράμμισε τη σημασία ενός πιο έντονου lobbying στα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του Βερολίνου, προκειμένου να στηριχθεί η δημιουργία ενός ευνοϊκότερου πλαισίου για την ανάπτυξη του Τουρισμού. Επισήμανε δε χαρακτηριστικά την μεγάλη σημασία του Τουρισμού στην οικονομία της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου και ανέφερε ότι κάθε αεροπορική πτήση δημιουργεί 8.000 νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή: reporter.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter της Δημοκρατικής. Καθημερινή ενημέρωση στο e-mail σας.