Πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε την κυβερνητική πολιτική και χαρακτήρισε προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για «τη νέα ανέργων που δημιούργησε», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Την τελευταία τριετία οι νέοι έχουν εξαπατηθεί. Πίστεψαν πολλοί νέοι ότι ο κ. Τσίπρας ήταν πιο κοντά τους, ότι ήταν δήθεν αντικομφορμιστής. Τον πίστεψαν όταν τους είπε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, όταν τους είπε ότι ως διά μαγείας θα εξαφάνιζε την ανεργία. Και τι έκανε τελικά; Τα ακριβώς αντίθετα. Υπέγραψε δύο μνημόνια, έφτιαξε μια νέα γενιά ανέργων», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος δε προς τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «είναι άδικο να σου κόβουν τα φτερά» και πως «στο πρόσωπό σας βλέπω ένα καλύτερο μέλλον γιατί οι Έλληνες μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα».

Από την ομιλία του επικεφαλής της γαλάζιας παράταξης δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για τις παλινωδίες και τους χειρισμούς στα εθνικά θέματα και στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

«Η κυβέρνηση έφερε συνεχώς υποχωρήσεις αντί για εθνική αξιοπρέπεια. Από το όνομα των Σκοπίων, μέχρι την εντός εισαγωγικών ομηρία των δύο στρατιωτικών, και την βάζω σε εισαγωγικά, μια και έτσι την αποκαλεί ο κ. Καμμένος. Πώς να μην γυρίσουν οι νέοι την πλάτη στην πολιτική μετά από τόσες κωλοτούμπες;», αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πάγια δέσμευσή του περί μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών. «Το σχέδιό μας περιλαμβάνει μείωση φορολογίας και εισφορών. Μπορούμε να μειώσουμε εφτά ποσοστιαίες μονάδες την ανεργία μέσα σε εφτά χρόνια, μπορούμε να δημιουργήσουμε 600.000 θέσεις εργασίας. Δεσμεύομαι ότι θα καταργήσουμε τον υποκατώτατο μισθό των 500 ευρώ. Η οικογένεια είναι ο πυρήνας της ελληνικής κοινωνίας και δεν θα την αφήσω να διαλυθεί. Δεσμεύομαι ότι το αφορολόγητο θα αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί».

Ειδική μνεία έκανε και για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία, υπογραμμίζοντας πως το πανεπιστημιακό άσυλο από χώρος ελευθερίας έγινε χώρος ανομίας. «Η Κατάργηση των νομοθετημάτων Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θα βάλουμε τέλος στα πανεπιστήμιά μας να αποτελούν χώρους ανομίας. Το άσυλο καθιερώθηκε ως προϋπόθεση ελευθερίας, σήμερα κατάντησε άλλοθι για εγκληματικές συμπεριφορές. Ο νόμος της σημερινής κυβέρνησης για το άσυλο θα καταργηθεί την επόμενη μέρα που θα γίνουμε κυβέρνηση. Εσείς πρέπει να αισθάνεστε σαν το σπίτι σας στο δημόσιο πανεπιστήμιο και όχι οι μπαχαλάκηδες και οι διακινητές ναρκωτικών. Οι τραμπουκισμοί και οι βανδαλισμοί δεν τρομάζουν το δημοκρατικό φοιτητικό κίνημα. Ξέρω τι αντιμετωπίζετε στα προαύλιο και στα αμφιθέατρα», είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε πως σε κάθε εκλογική περιφέρεια, σε κάθε γαλάζιο ψηφοδέλτιο της χώρας θα συμμετέχει τουλάχιστον ένας νέος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ