ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το ναυάγιο στο Αγαθονήσι: Είμαστε έτοιμοι για κάθε δυνατή στήριξη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
μετανάστες

Τη βαθιά της θλίψη για τους 16 νεκρούς από το ναυάγιο νοτιο­α­να­το­λικά του Αγα­θο­νη­σίουεξέ­φρασε με ανα­κοί­νωσή της η Ύπατη Αρμο­στεία του ΟΗΕ για τους πρό­σφυ­γες.

“Η Ύπατη Αρμο­στεία”, όπως επι­ση­μαί­νει, “βρί­σκε­ται σε συνεχή επαφή με τις ελλη­νι­κές αρχές και είναι έτοιμη να παρά­σχει κάθε δυνατή στήριξη. Το σημε­ρινό τραγικό ναυάγιο είναι το πρώτο που συμ­βαί­νει στο Αιγαίο μέσα στο 2018 αλλά τα δύο τελευ­ταία χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνο­ού­νται στα νερά του Αιγαίου σχεδόν 500 πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες”. Παράλ­ληλα, όπως υπο­γραμ­μί­ζει η Ύπατη Αρμο­στεία, “σχεδόν 4.000 άνθρω­ποι, κυρίως γυναί­κες και παιδιά, από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγα­νι­στάν, έχουν φτάσει μέσω θαλάσ­σης στην Ελλάδα μέχρι στιγμής φέτος”.

Σημειώ­νε­ται ότι τρεις άνθρω­ποι δια­σώ­θη­καν από το ναυάγιο ωστόσο υπάρ­χουν φόβοι για του­λά­χι­στον δύο ακόμα αγνο­ού­με­νους. Η επι­χεί­ρηση έρευνας και διά­σω­σης για τυχόν επι­ζώ­ντες συνε­χί­ζε­ται.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.