Αναρίθμητα τα μέτωπα της πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν σε όλη τη χώρα

Μαίνονται τα μέτωπα της φωτιάς σε όλη τη χώρα, με τα περιστατικά να είναι ασυνήθιστα αυξημένα για την εποχή. Σύμφωνα με την  πυροσβεστική σε μία μόλις ημέρα, οι άνδρες της κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 191 αστικές και 130 δασικές πυρκαγιές. Τα ξημερώματα της Κυριακής, στην Ηλεία επιχειρούσαν 12 οχήματα και 30 πυροσβέστες, σε φωτιά στην περιοχή Άγναντα. Πυρκαγιά όμως ξέσπασε νωρίς το Σάββατο στην Αυλώνα, αλλά και στην Κρήτη.

Κατά το τελευταίο 24ωρο αντιμετωπίσαμε 191 πυρκαγιές, 130 πυρκαγιές και 53 βοηθείας.

 Πυρκαγιά στον Πύργο

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άγναντα Αμαλιάδας, στη βορειοανατολική Ηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σχετικά κοντά στον οικισμό, χωρίς όμως να απειλούνται τα σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, όμως οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που προσπαθούν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα το πρωί τρεις άνδρες ηλικίας 70, 68 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων του δήμου Πύργου, στα ‘Ασπρα Σπίτια και στην Αρχαία Πίσα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Πυρκαγιά στην Κρήτη

Το απόγευμα του Σαββάτου φωτιά ξέσπασε και στην Κρήτη σε δύσβατη περιοχή στις Στροβλές Κισσάμου βρίσκεται πυρκαγιά που έχει κινητοποιήσει πυροσβεστικές δυνάμεις από την Κίσσαμο, τα Χανιά και τα κλιμάκια της Π.Υ από τον Καμπανό και την Κάνδανο.

Η φωτιά βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από κατοικημένες περιοχές και οικισμούς ωστόσο η κατάσβεση της είναι δύσκολη λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το απόγευμα του Σαββάτου η πολιτική προστασία του Δήμου Κισσάμου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να ενταθούν μέχρι το βράδυ δεν θα πρέπει να προχωρούν σε οποιαδήποτε ενέργεια και να ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Παράλληλα τους προειδοποιεί ότι δεν θα πρέπει να διέρχονται κάτω από μεγάλα δέντρα ή από σημεία που μπορεί να πέσουν αντικείμενα και να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θάλασσες και ακτές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ