Ειδήσεις

Παρελθόν από χθες οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ

Παρελθόν αποτελεί πλέον για τη Ρόδο η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) Ρόδου που έβαλε “λουκέτο”.
Τριμελής επιτροπή αφίχθη στο μεταξύ στο νησί μας χθες και κατέγραψε όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν στον πρώτο όροφο του κτηρίου, που στέγαζε τις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Ο διευθυντής της Νομαρχιακής Μονάδας του ΕΟΠΥΥ κ. Γιώργος Συμεωνίδης παρέδωσε τα κλειδιά που κτηρίου στην περιφερειακή διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ και απεχώρησε από την υπηρεσία του, όπως και οι λιγοστοί γιατροί που είχαν απομείνει στο χώρο για να καλύπτουν τις έκτακτες ανάγκες. Σημειώνεται ότι προβλέπεται η δημιουργία Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).
«Παραδώσαμε τα κλειδιά της μονάδας Υγείας και τερματίσαμε και τυπικά τη λειτουργία της. Από αύριο δεν θα λειτουργούν τόσο τα ιατρεία όσο και τα εργαστήρια. Σε λειτουργία έμεινε μόνο το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ», δήλωσε ο κ. Γιώργος Συμεωνίδης.
Σε ερώτηση σχετικά με την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ο κ. Γιώργος Συμεωνίδης δήλωσε, πως δεν υπάρχει πληροφόρηση.

«Δεν έχουμε στη διάθεσή μας πληροφορίες για τον τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών. Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης έχει δηλώσει πως η μονάδα θα τεθεί σε λειτουργία σε ένα μήνα στα πλαίσια εφαρμογής των αποφάσεων που έχουν ληφθεί. Επιτρέψτε μου να έχω τις επιφυλάξεις μου για όλα αυτά», δήλωσε ο κ. Γιώργος Συμεωνίδης.
«Τα μέλη της επιτροπής που συστάθηκε με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου κατέγραψαν όλο τον εξοπλισμό των ιατρείων και των εργαστηρίων της μονάδας του ΕΟΠΥΥ. Από αύριο η μονάδα θα είναι κλειστή. Σε λειτουργία θα μείνει μόνο το φαρμακείο για την παράδοση φαρμάκων στις ειδικές κατηγορίες ασθενών», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) κ. Ευάγγελος Μανδρακός.

Σε ερώτηση για τα ραντεβού των ασφαλισμένων που είχαν προγραμματιστεί ο κ. Μανδρακός δήλωσε πως δεν θα πραγματοποιηθούν.
«Τα ραντεβού με τους ιατρούς δεν θα πραγματοποιηθούν. Από αύριο δεν θα υπάρχουν ιατροί και ελεγκτές στη μονάδα για να υπογράφουν ακόμη και τις απλές πράξεις για την εξυπηρέτηση των ασθενών. Η δομή διαλύθηκε», δήλωσε ο κ. Μανδρακός.
Σχετικά με την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ο κ. Ε. Μανδρακός δήλωσε:

«Δεν υπήρξε ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Μας ζήτησαν να παραδώσουμε τον εξοπλισμό και να φύγουμε από το κτήριο. Παραπέμπουμε τους ασφαλισμένους στο υπουργείο Υγείας γιατί δεν έχουμε απαντήσεις. Προσπαθώ να πιστέψω αυτό, που μέσα σε λίγο καιρό έγινε».
Στην Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ)Ρόδου υπηρετούσαν συνολικά 49 ιατροί, 16 διαφορετικών ειδικοτήτων για την εξυπηρέτηση 130.000 περίπου ασφαλισμένων από το νησί της Ρόδου αλλά και των κατοίκων των υπολοίπων νησιών της πρώην επαρχίας Ρόδου, της Καρπάθου και της Κάσου.

Στο νέο καθεστώς της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης θα παραμείνουν περίπου 12-13 ιατροί που θα είναι συνολικά εννέα ειδικοτήτων, εκ των οποίων δυο εργαστηριακοί και ένας οδοντίατρος.
Δεν θα υπάρχουν οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, ορθοπεδικοί, πνευμονολόγοι, καρδιολόγοι, ορθοδοντικός και ρευματολόγοι.
Σύμφωνα με τον «σχεδιασμό» του υπουργού Υγείας το βάρος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης θα το σηκώσουν οι λίγοι γιατροί που θα ενταχθούν στο νέο σύστημα μαζί με τους 24 συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες ιατρούς και τους γιατρούς των κέντρων υγείας και των αγροτικών ιατρείων.

Αυτό σημαίνει πως οι ασφαλισμένοι θα πρέπει στο εξής να στρέφονται είτε προς τους ιδιώτες ιατρούς και να πληρώσουν για τις υπηρεσίες που θα τους παρέχονται είτε στο νοσοκομείο που τον τελευταίο καιρό έχει επιβαρυνθεί πολύ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου