Ρεπορτάζ

Οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς θα κληθούν να ανανεώσουν τα μισθωτήρια συμβόλαια

«Προσκλητήριο» στους καταστηματάρχες, που δραστηριοποιούνται στο κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς, θα απευθύνει ο Δήμος Ρόδου για να δηλώσουν αν επιθυμούν την παράταση των συμβάσεων, που έχουν υπογράψει.
Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Ρόδου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Καρνάβας και ο νομικός σύμβουλος κ. Μ. Στάγκας.

«Η δημοτική αρχή θα καλέσει τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς να καταθέσουν αιτήσεις για την παράταση των συμβάσεων μίσθωσης που έχουν υπογράψει. Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να δηλώσουν πως οι επιχειρήσεις τους εξυπηρετούν τους τουρίστες το καλοκαίρι προκειμένου να τύχουν θετικής αντιμετώπισης», εξήγησε ο νομικός εκπρόσωπος του Δήμου κ. Μ Στάγκας.
Σε ερώτηση αν θα τακτοποιηθεί το θέμα ακόμη και αν καθυστερήσει και άλλο η συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, που περιλαμβάνει και την πρόταση του Δήμου Ρόδου, ο κ.Στάγκας δήλωσε:

«Το θέμα θα παραπεμφθεί και στο δημοτικό συμβούλιο που θα κρίνει αν θα πρέπει να δοθεί παράταση στις συμβάσεις για τη μίσθωση των καταστημάτων. Θα εξεταστούν και οι αιτήσεις των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα».
Σε δύσκολη θέση θα βρεθούν, όπως τονίστηκε, μόνο όσοι δείξουν απροθυμία να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς το Δήμο Ρόδου.

Οι επιχειρηματίες αυτοί θα κινδυνεύσουν να εξωσθούν από τα καταστήματα που μισθώνουν.
«Στη συνάντηση που είχε πρόσφατα ο δήμαρχος με τον υφυπουργό Εσωτερικών έγινε νύξη στο πολυνομοσχέδιο και την πρόταση του Δήμου που θα μας επιτρέψει να προβούμε στις ρυθμίσεις. Αν δεν ψηφιστεί, θα υπάρξει επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για να δούμε τι θα γίνει. Επιπλέον θα ξεκινήσουμε συναντήσεις με τους επιχειρηματίες. Κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά», δήλωσε ο κ. Βασίλης Καρνάβας και πρόσθεσε πως ο σχετικός φάκελος, που περιλαμβάνει τα ονόματα των οφειλετών, είναι έτοιμος.

Ο κ. Καρνάβας έχει εξηγήσει πολλές φορές πως η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα δώσει την ευκαιρία στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Νέα Αγορά να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις που έχουν, καταβάλλοντας τα χρήματα που οφείλουν σε αρκετές δόσεις.
«Το ύψος της οφειλής των επιχειρηματιών της Νέας Αγοράς σύμφωνα με τα στοιχεία μας ανέρχεται στα 3.000.000 ευρώ, Είναι σημαντικό πως οι περισσότεροι επικοινωνούν μαζί μας με διάθεση να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους και να κλείσουν την υπόθεση αυτή», δήλωσε ο κ. Βασίλης Καρνάβας και πρόσθεσε πως η νομική υπηρεσία θα ασχοληθεί με τις περιπτώσεις των καταστηματαρχών που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια στο παρελθόν.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος έχει επισημάνει επίσης πως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για τους επιχειρηματίες που δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και είναι απρόθυμοι να προβούν ακόμη και σε ρυθμίσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου