Ειδήσεις

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου καταδικάζει το σφράγισμα των μονάδας υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ρόδου

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου καταγγέλλει το πραξικοπηματικό κλείσιμο των υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ σε όλη τη χώρα και στη Ρόδο, που οδηγεί σε διαθεσιμότητες – απολύσεις γιατρούς, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό και στην ταλαιπωρία χιλιάδες εργαζομένους και συνταξιούχους.

Σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα στη βουλή, όλο το προσωπικό των μονάδων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μπαίνει σε καθεστώς διαθεσιμότητας –κινητικότητας, που θα διαρκέσει έναν τουλάχιστον μήνα. Η επόμενη μέρα θα βρει τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας να καταργείται και την επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας να δυναμώνει, καθώς χιλιάδες ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι δεν θα δικαιούνται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Τα όποια δικαιώματα για δωρεάν περίθαλψη είχαν απομείνει κατεδαφίζονται και σπρώχνονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στους ιδιώτες.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Ρόδου να παλέψουν για :
• Να ανατραπούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην Υγεία.
• Να μην καταργηθεί – συγχωνευτεί καμία δημόσια μονάδα Υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας.
• Όχι στη διαθεσιμότητα – κινητικότητα του προσωπικού.

• Σύγχρονο, Ενιαίο , Καθολικό, Δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλο το λαό, χωρίς αποκλεισμούς.
Καλούμε τις διοικήσεις των σωματείων της δύναμής μας, τους φορείς υγείας, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος :
Α) στην ημερίδα που διοργανώνεται από κοινού από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και το Ε.Κ.Ρ., την Τετάρτη, 19 Φλεβάρη 2014, στις 7μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Κ.Ρ.

Β) στην παράσταση διαμαρτυρίας του Ε.Κ.Ρ., την Παρασκευή, 21 Φλεβάρη 2014, ώρα 10πμ, στα γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Η περίθαλψη είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και δεν την εκχωρούμε σε κανέναν.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου