Στο νησί της Χάλκης, θα πραγματοποιηθεί το Α’ Διεθνές Συμπόσιο Ρομποτικής Παιδοχειρουργικής με την συμμετοχή των καλύτερων χειρουργών από όλο τον κόσμο.  Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2018, έπειτα από πρωτοβουλία του παιδοχειρουργού κ. Στέφανου Βλατάκη, μέλους των «Γιατρών του Κόσμου».
Ο ίδιος, με την συνδρομή των καθηγητών κ.κ. Lima και Saxena, τους οποίους ευχαριστεί δημοσίως με ανάρτησή του στο facebook, κατάφερε, να φέρει εις πέρας έναν μεγαλεπήβολο στόχο όπως αυτός της διοργάνωσης στη Χάλκη του Α΄Διεθνούς Συμποσίου Ρομποτικής Παιδοχειρουργικής, φέρνοντας στην Χάλκη αλλά και τα Δωδεκάνησα, στο επίκεντρο του ιατρικού κόσμου.
Η επιλογή της Ελλάδας και δη το ακριτικό νησί της Χάλκης, για ένα τόσο σημαντικό συνέδριο με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο, αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό γεγονός.
Με τον τρόπο αυτό ανοίγει η πόρτα του συνεδριακού τουρισμού, και στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου, δίνοντάς τους νέες προοπτικές ανάπτυξης, μέσω του εναλλακτικού τουρισμού, σε μία περίοδο που είναι επιτακτική ανάγκη να αναζητήσουν «ανάσες» οικονομικής ενίσχυσης έπειτα από την εξομοίωση των συντελεστών του ΦΠΑ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ