Για το «σκεπτικό» του μίνι ανασχηματισμού μίλησε ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος και τόνισε ότι πρόκειται απλά για μία ανακατανομή αρμοδιοτήτων προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα ο τομέας της καθημερινότητας. Σε όσους υπαινίσσονται ότι η παραχώρηση «οφίτσιου» στον κ. Δημήτρη Τσίκκη, ο οποίος κατέλαβε την τελευταία από τις θέσεις των αντιδημάρχων που παρέμενε κενή, αναλαμβάνοντας μέρος των αρμοδιοτήτων του αντιδημάρχου Αγαπητού Πάλλα, έχει προεκλογικό χαρακτήρα, ο δήμαρχος απαντά πώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Σημειώνει ότι ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές είναι πολύς και αποκαλύπτει πως είχε προτείνει τον Μάρτιο του 2017 σε άλλο αντιδήμαρχο να αναλάβει τον τομέα καθημερινότητας στην ανατολική πλευρά, αλλά αρνήθηκε καθώς δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη της θέσης αυτής.
Αναλυτικά ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε: «Αυτός ο μίνι-ανασχηματισμός έχει να κάνει με ανακατανομή αρμοδιοτήτων. Το μοντέλο, να υπάρχει ένας αντιδήμαρχος που να συντονίζει τις υπηρεσίες καθημερινότητας στις δημοτικές ενότητες έχει εισαχθεί από πέρυσι. Υπήρχε μία κενή θέση αντιδημάρχου όλο αυτό τον καιρό, η οποία δόθηκε στον κ. Τσίκκη.
Ο συνάδελφος, κος Αγαπητός Πάλλας είχε την ευθύνη των υπολοίπων εννέα δημοτικών ενοτήτων. Είχε και πρόσθετες αρμοδιότητες της πολιτικής προστασίας και έχει σηκώσει μαζί με τους υπολοίπους συναδέλφους της ΔΕΥΑΡ το μεγαλύτερο φορτίο όταν αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα με τις γεωτρήσεις. Όταν έκανα τις τοποθετήσεις το Μάρτιο είχα ζητήσει από αντιδήμαρχο να αναλάβει την ανατολική πλευρά και ο Αγαπητός Πάλλας να αναλάβει τη δυτική πλευρά. Ο συνάδελφος τότε είχε αρνηθεί επειδή ήταν βαρύ το φορτίο και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του συντονισμού των υπηρεσιών καθημερινότητας. Αν θέλετε μπορεί να μην ήθελε να συγκρούεται με τους πρόεδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων».
Τέλος, ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος ξεκαθάρισε ότι οι πρόεδροι των δημοτικών ενοτήτων/κοινοτήτων θα διατηρήσουν κανονικά τις αρμοδιότητές τους, απλά οι υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι θα συντονίζουν καλύτερα το έργο της καθημερινότητας του Δήμου.
«Ξεκαθάρισα ότι οι πρόεδροι έχουν τις δικές τους αρμοδιότητες και καθήκοντα. Όμως τέσσερις αντιδήμαρχοι συντονιστές θα μπορούν να συντονίζουν καλύτερα το έργο της καθημερινότητας του Δήμου. Όλος αυτός ο σχεδιασμός δεν στηρίζεται σε προεκλογική λογική. Απέχουμε άλλωστε πολύ από τις εκλογές. Το μόνο που έχουμε υποχρέωση να δείξουμε είναι το έργο μας. Ο τομέας της καθημερινότητας είναι νευραλγικός. Νομίζω ότι με αυτή την απόφαση, θα υπάρχει γενικά καλύτερος συντονισμός. Εμένα ως πολίτη της Ρόδου με ενοχλούσε να βλέπω τα πεζοδρόμια και τα χόρτα κομμένα από τα Κρητικά μέχρι την Κρεμαστή και από την Κρεμαστή μέχρι το αεροδρόμιο να υπάρχουν χόρτα παντού. Ένας συντονιστής αντιδήμαρχος θα συντονίζει τους προέδρους στο πλαίσιο πάντα της καλής συνεργασίας. Άλλωστε στην ίδια παράταξη ανήκουμε στην ίδια δημοτική αρχή και έχουμε τους ίδιους στόχους. Πιστεύω ότι αυτή τη χρονιά θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ