Τοπικές Ειδήσεις

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 27ης Νοεμβρίου 2018, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

 

 ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Ζητάει από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την παρακάτω νομοθετική παρέμβαση :

” Στην παράγραφο 4 του άρθρου 1 του ΦΕΚ 2891/Β/21-8-2017 και ειδικότερα μετά το «Η – ΙΒ» να προστεθεί η φράση «και στα ΕΠΑ.Λ. τα οποία είναι μοναδικά και δεν καλύπτουν τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών για τη λειτουργία Τμήματος, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν,».

Συγκεκριμένα προτείνεται η τροποποίηση του άρθρου 1 του ΦΕΚ 2891/Β/21-8-2017 όπως αναφέρεται παρακάτω : «Σε απομονωμένα Επαγγελματικά Λύκεια της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, όπου οι σχολικές μονάδες ανήκουν στις κατηγορίες Η΄- ΙΒ΄ και στα ΕΠΑ.Λ. τα οποία είναι μοναδικά και δεν καλύπτουν τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών για τη λειτουργία Τμήματος, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν, και στα οποία η μετακίνηση των μαθητών είναι αντικειμενικά αδύνατη, μπορεί να εγκριθεί, η λειτουργία τμήματος Γενικής Παιδείας, τομέα ή ειδικότητας ανεξάρτητα από τον αριθμό των φοιτούντων μαθητών μετά από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, η οποία κοινοποιείται στη Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. υπό την προϋπόθεση ότι υπηρετούν στις σχολικές αυτές μονάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που διδάσκουν τα μαθήματα του Τομέα/Ειδικότητας σε Α΄, Β΄ ή Γ΄ ανάθεση και υπάρχει η απαιτούμενη εργαστηριακή υποδομή.

 

 

                                                               O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

             ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

 

                                                                                                                                             

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΙΖΑΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου