Ειδήσεις

Τρ. Αλεξιάδης: Μέσα στο 2016 οι νέες αντικειμενικές-Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί κανονικά

Δεν αλλάζει τον σχεδιασμό για την αναθεώρηση των αντικειμενικών τιμών, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αντικειμενικές αξίες. Αυτό άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του σήμερα ο αναπληρωτής υπ. Οικονομιών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλώντας σε ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου για φορολογικά ζητήματα.
Ερωτηθείς για τη στάση του υπουργείου αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ ο κ. Αλεξιάδης είπε συγκεκριμένα ότι “δεν είναι κάτι που πρέπει να απαντήσουμε σήμερα ή αύριο”. Ο ίδιος, δείχνοντας ότι το υπ. Οικονομικών παραμένει στον αρχικό του σχεδιασμό, είπε ότι μέσα στο 2016 μπαίνει ένα τέλος στο σύστημα των αντικειμενικών και πάμε σε μία άλλη διαδικασία με ένα νέο σύστημα εμπορικών τιμών.
Είπε ωστόσο, ότι το ΥΠΟΙΚ θα είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του, είτε αυτό αφορά δικαστικές αποφάσεις, είτε υποχρεώσεις που έχουν αναβληθεί.
Μάλιστα επανέλαβε ότι ο νέος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ το 21016 στόχος είναι να υπολογιστεί με τις νέες εμπορικές αξίες.

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί κανονικά
Οκ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι φέτος ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρωθεί κανονικά και ότι η πρώτη εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν επηρεάζει τον φόρο. Ειδικά για τη δόση που λήγει στις 31Δεκεμβρίου, ο υπουργός είπε ότι θα πρέπει να πληρωθεί κανονικά καθώς δεν υπάρχει καμία πιθανότητα παράτασης ή αλλαγής του φόρου.

capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου