Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος μεταπτυχιακών μαθημάτων Λαογραφίας από το Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο πρώτος κύκλος των πρώτων μεταπτυχιακών μαθημάτων Λαογραφίας στην Κάρπαθο και συγκεκριμένα στο πανέμορφο και αρχοντικό Απέρι. Καθηγητές, φοιτητές και όσοι παρακολούθησαν δέχτηκαν άψογη φιλοξενία από τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Απερίου «Η Ομόνοια» κ. Μιχάλη Παναγιώτου και τα μέλη του. Παρόντες, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου- Κάσου κ. κ. Αμβρόσιος. ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας., ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρος, ο Δ.ντής του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου Καθηγητής κ. Μηνάς Αλεξιάδης, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κοσμάς, ο Πρόεδρος του Κ. Ο. Π. Α. Π. κ. Γιώργος Βασιλαράκης , δημοτικοί σύμβουλοι, πανεπιστημιακοί καθηγητές , συμμετέχοντες και όσοι εκτός μαθημάτων θέλησαν να παρακολουθήσουν την λήξη .
Οι καθηγητές κύριοι Αρ. Δουλαβέρας (ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΟΙΜΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ), Γ. Θανόπουλος ( ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ̶ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΑΪΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ) και Ελ. Μανωλοπούλου (ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ) για άλλη μία φορά κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων.
Ζωντανός και κεφάτος επίλογος της τελευταίας συνεδρίας ήταν η παρακολούθηση παραδοσιακού χορού και τραγουδιού με υπεύθυνη την κυρία Ειρήνη Γεργατσούλη – Παππά- Αντιπρόεδρο της «Ομόνοιας» , η οποία με μεράκι διδάσκει παραδοσιακό τραγούδι και χορούς σε παιδιά του νησιού.
Η απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής αναμφισβήτητα, έδωσε χαρά σε όσους συμμετείχαν αλλά και εκφράστηκε για άλλη μία φορά από όλους η ευχή να ενδυναμωθεί και να συνεχιστεί το Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου