Τοπικές Ειδήσεις

Το πρόγραμμα Pick the Alien ταξιδεύει στα Δωδεκάνησα

Η iSea στο πλαίσιο του προγράμματος Pick the Alien θα βρεθεί στην Κω και την Ρόδο πραγματοποιώντας δράσεις για την προώθηση της κατανάλωσης ξενικών ειδών. Συγκεκριμένα:

· Στην Κω θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική και γαστρονομική εκδήλωση στις 20 Οκτωβρίου.

· Οι δράσεις θα συνεχιστούν στη Ρόδο με ενημερωτική εκδήλωση στις 22 Οκτωβρίου και γαστρονομική στις 23 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2019 και στο πλαίσιο του έχουν ενημερωθεί περισσότεροι από 3500 πολίτες στα νησιά του Ιονίου, των Κυκλάδων, του Αργολικού και στην Κρήτη. Φέτος ωστόσο, τόσο η ομάδα, όσο και οι στόχοι του προγράμματος, μεγαλώνουν! Εκτός από την προώθηση της κατανάλωσης βρώσιμων ξενικών ειδών, στόχος μας πλέον αποτελεί η προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης θαλασσινών και η αντικατάσταση εμπορικών αυτόχθονων ειδών, των οποίων οι πληθυσμοί μειώνονται, με βρώσιμα ξενικά είδη.

Στην Κω, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 – 18:30, προσκαλούμε στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κω – Χάνι όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού και διάθεσης ψαριών και θαλασσινών (αλιείς, σεφ και μάγειρες, ιχθυοπώλες, εστιάτορες, ξενοδοχειακές μονάδες, κτλ) και το κοινό με στόχο την ενημέρωση τους για τα ξενικά είδη της περιοχής και τις επιπτώσεις τους. Την ίδια ημέρα στις 19:00 – 21:00 καλούμε τους κατοίκους κι επισκέπτες της περιοχής να δοκιμάσουν ευφάνταστες κι εύγεστες συνταγές που θα ετοιμάσουν για εμάς καταξιωμένοι σεφ της περιοχής στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν στη Ρόδο, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου η ενημερωτική εκδήλωση θα υλοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο του Semiramis City Hotel στις 17:00 – 18:30 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου η γαστρονομική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο παραλιακό μέτωπο στον τρούλο της Μαρίνας Μανδρακίου στις 19:00-21:00, όπου θα έχουν όλοι την ευκαιρία να δοκιμάσουν βρώσιμα θαλάσσια ξενικά είδη και να ανακαλύψουν πως τα θαλασσινά που επιλέγουν στο πιάτο τους μπορεί να αποτελούν μέρος της λύσης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, με τη συνεργασία του Πανεπιστήμιο Πατρών και του University of Plymouth, και την υποστήριξη και συνεργασία του Blue Marine Foundation, του Cyclades Preservation Fund, του Ionian Environment Foundation και του Argolic Environment Foundation.

Οι δράσεις στην Κω και τη Ρόδο πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ινστιτούτου Καταναλωτών Νοτίου Αιγαίου ΙΝΚΑ12.gr και με την υποστήριξη του Δήμου Κω, του Γραφείου Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Κω, του Δήμου Ρόδου και του ξενοδοχείου Semiramis City Hotel. Τις συνταγές θα επιμεληθούν οι σεφ: Χρυσοχού Μαρία από το εστιατόριο Romeo, Χρυσοβαλάντης Πάχος από το ξενοδοχείο Semiramis City Hotel, Χρίστος Χίτος του ξενοδοχείου Albergo Gelsomino Hotel Kos και ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου του εστιατορίου Broadway.

Εκ μέρους της iSea,

Νικολέττα Σιδηροπούλου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου