Συνεντεύξεις

Σταμάτης Παναγιώτης: «Ανθρωποι με δυνατές προσωπικότητες επέλεξαν να βρίσκονται μαζί και δίπλα στον Νίκο Γερονικόλα»

O Σταμάτης Γ. Παναγιώτης είναι γεωπόνος Τ.Ε. Είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, κατασκευή και συντήρηση έργων πρασίνου – κήπων. Είναι ακόμη υπεύθυνος του Μυστικού Κήπου του Μάρκου του Ιδρύματος Montalemdert,
Ιδρυτικό μέλος της διαδικτυακής ομάδας Πολίτες για μια Πράσινη Ρόδο με χόμπι τον εθελοντισμό.
Στη σημερινή συνέντευξή του στην ‘δ’ μιλάει για την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Νίκο Γερονικόλα στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, για τον Δήμο Ρόδου και εξηγεί τους λόγους και τον προσωπικό του στόχο.
• Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία για την κάλπη της 8ης Οκτωβρίου; Πώς βλέπετε το κλίμα μέχρι τις εκλογές; Τι εισπράττετε εσείς;
Πιστεύω ότι έως τις 8 Οκτωβρίου το κλίμα θα συνεχίσει να εξελίσσεται όπως και σε αυτή την περίοδο. Η παρούσα δημοτική αρχή θα προσπαθεί να προβάλλει τα ελάχιστα έργα που έχει υλοποιήσει στα τελευταία τέσσερα χρόνια και να μας δείχνει κάποια επιφανειακά ‘πασαλείμματα’ της τελευταίας στιγμής που βλέπουμε γύρω μας όπως π.χ. στην Νέα Αγορά και σε σχολεία.
Επίσης θα συνεχίσει να επιτίθεται στον Αλέξανδρο Κολιάδη. Αυτό που προσωπικά εισπράττω, είναι ότι ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος και αρκετά προβληματισμένος με την παρούσα δημοτική αρχή. Η δική μας παράταξη με επικεφαλής τον Νίκο Γερονικόλα, έχει δημιουργήσει μία δυνατή ομάδα από αξιόλογους ανθρώπους που προσωπικά πιστεύω ότι ο αντίπαλός μας, θα είναι ο Αλέξανδρος Κολιάδης.
• Κατά την άποψή σας, θα υπάρξει δεύτερος γύρος;
Κατά την προσωπική μου άποψη, θα υπάρξει δεύτερος γύρος. Και στον δεύτερο γύρο ο κόσμος θα πρέπει να επιλέξει για τον Δήμο της Ρόδου μεταξύ του Αλεξάνδρου Κολιάδη και του Νίκου Γερονικόλα.
• Θα είναι μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση;
Δεν υπάρχουν εύκολες εκλογικές αναμετρήσεις. Ο κόσμος πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε τρεις παρατάξεις: α. του Αντώνη Καμπουράκη η οποία έχει δοκιμαστεί κι έχει αποδείξει τι μπορεί να προσφέρει στην Ρόδο β. της παράταξης του Αλέξανδρου Κολιάδη -έναν άνθρωπο πού εμπιστευόταν πολύ ο δήμαρχος και το απέδειξε με τις θέσεις που τον τοποθέτησε. Ωστόσο, η φυγή του την τελευταία στιγμή από το πλευρό του Αντώνη Καμπουράκη δημιουργεί πολλά ερωτηματικά στον κόσμο της Ρόδου. Και γ. της παράταξης του Νίκου Γερονικόλα που αποτελεί μια πρόταση κι έχει ένα πρόγραμμα που οδηγεί την Ρόδο στο μέλλον, με μία ομάδα ανθρώπων γύρω του, κάποιοι από τους οποίους έχουν αποδείξει έμπρακτα την προσφορά τους, και κάποιοι ασχολούνται για πρώτη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
• Συμπορεύεστε με τον κ. Γερονικόλα. Πείτε μας τι σας ώθησε σε αυτή την απόφαση;
Η αλήθεια είναι ότι δέχθηκα προτάσεις σχεδόν από όλους τους υποψηφίους δημάρχους. Όμως, αυτό που με κέρδισε στον Νίκο Γερονικόλα, ήταν το γεγονός πως, όταν τον συνάντησα για πρώτη φορά, οι πρώτες κουβέντες που ανταλλάξαμε δεν αφορούσαν στο πώς πρέπει να συμπληρώσουμε το ψηφοδέλτιο, (κάτι πού δεν κουβεντιάσαμε καθόλου) αλλά τι και πώς σκέπτομαι για την Ρόδο για τα επόμενα δέκα χρόνια και ποιες βάσεις πρέπει να βάλουμε στο νησί έτσι ώστε να γίνει ένας πραγματικά ξεχωριστός προορισμός στο μέλλον. Η κουβέντα κράτησε περίπου δύο ώρες, με κέρδισε και τον κέρδισα…
• Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι παραλείψεις που έχει κάνει η δημοτική αρχή και πού θα έπρεπε να έχει επικεντρωθεί;
Για τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής θα έπρεπε πρώτα να ρωτήσουμε τον κόσμο της Ρόδου. Αν κάνουμε μια βόλτα στις γειτονιές και στα χωριά, θα αντιληφθούμε όλοι ότι ήταν μια δημοτική αρχή ανύπαρκτη. Σαν πολίτης θα σας έλεγα για την καθαριότητα στην πόλη της Ρόδου, με τις εικόνες ντροπής να κάνουν τον γύρο της Ευρώπης. Θα έδειχνα την κατάντια της Ροδιακής Έπαυλης με μία καταστροφική εικόνα του κήπου και ένα κτήριο εγκαταλελειμμένο στο έλεος των καιρικών συνθηκών. Τις δεκάδες διαρροές νερού σε όλο το νησί, στην πραγματική ανυπαρξία της δημοτικής αρχής σε αυτή την τεράστια οικολογική καταστροφή που έπληξε το νησί μας φέτος το καλοκαίρι. Και το χειρότερο, ήταν το μήνυμα που πέρασε στον κόσμο της Ρόδου ότι, κουμάντο σε αυτό το νησί δεν κάνει η δημοτική αρχή αλλά κάποιες άλλες ομάδες. Με λίγα λόγια είχαμε μια δημοτική αρχή, εκτός πραγματικότητας.
• Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;
Προσωπικός στόχος είναι η ανάδειξη της πράσινης κληρονομιάς που έχει η Ρόδος, αιώνες τώρα. Μια Ροδιακή Έπαυλη, ένα κόσμημα στο κέντρο της πόλης που μπορεί να γίνει ένα κέντρο πολιτισμού και περιβάλλοντος, γεμάτο δράσεις. Ένα Ροδίνι πού μπορεί να αποκτήσει ξανά την ταυτότητα του αρχαιότερου πάρκου της Ευρώπης με ένα μοναδικό ποτάμι αναξιοποίητο να διασχίζει την πόλη μας. Μια πόλη φιλική για τους κατοίκους της, γεμάτη πεζόδρομους και πράσινες γωνίες. Μια έξυπνη οργάνωση των εθελοντών και εθελοντικών ομάδων και φυσικά μια οργανωμένη Πολιτική Προστασία που να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει καταστάσεις.
Επίσης, πρέπει να αναδείξουμε την οικονομία και την οικολογία του ορεινού όγκου του νησιού μέσα από τα δεκάδες ευρωπαϊκά προγράμματα που δεν καταφέραμε ποτέ σαν Δήμος, να αξιοποιήσουμε. Αυτά αλλά και πολλά ακόμα…
• Με ποια κριτήρια πιστεύετε ότι θα προσέλθουν να ψηφίσουν στις κάλπες, οι ψηφοφόροι της Ρόδου;
Πιστεύω ότι τα κριτήρια με τα οποία θα προσέλθουν για να ψηφίσουν οι κάτοικοι της Ρόδου είναι κατ’ αρχάς οι εικόνες της καθημερινότητάς τους, και κατά δεύτερον το γεγονός πως η Ρόδος δεν έχει στόχους και σκοπούς για το μέλλον. Όπως όλα δείχνουν στις παγκόσμιες εξελίξεις, εξελίξεις οι οποίες θα επηρεάσουν την χώρα μας και το νησί μας, θα είναι πολύ δύσκολες. Ο πολίτης της Ρόδου πρέπει να επιλέξει ανθρώπους και προσωπικότητες που θα μπορέσει να τούς εμπιστευτεί. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να είναι δυνατές προσωπικότητες που έχουν αποδείξει έμπρακτα στην κοινωνία ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα δύσκολα. Άνθρωποι με δυνατές προσωπικότητες επέλεξαν να βρίσκονται μαζί και δίπλα στον Νίκο Γερονικόλα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου