Ενδεχομένως και πριν τη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης, μία άλλη κοινοβουλευτική μάχη αναμένεται να εξελιχθεί. Πρόκειται για την πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, την οποία ήδη ετοιμάζει το Ποτάμι και έχει ενημερώσει σχετικά επί του σχεδίου αυτού τις κοινοβουλευτικές ομάδες των άλλων κομμάτων.

Από τη δική του πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να αναμένει λυτρωτικά τη σχετική πρωτοβουλία από άλλα κόμματα, καθώς δεν επιθυμεί να αναλάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία ώστε να μην ρίξει προσωπικά νερό στον μύλο της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε βρίσκεται σε εξέλιξη το blame game με τους “αντάρτες” και για στρατηγικούς λόγους δεν θέλει να… τραβήξει αυτός την σκανδάλη. Αν και σαφώς θα υποστηρίξει εμμέσως την διαδικασία η οποία προωθείται σταδιακά με τις… ευλογίες του. Άλλωστε την ενθάρρυνε και στην ομιλία του το πρωί της Παρασκευής.

Η κατάσταση με την πρόεδρο της Βουλής ξεπέρασε όλα τα όρια στην διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του Μνημονίου την οποία μετέτρεψε η κυρία Κωνσταντοπούλου σε προσωπικό σόου τραβώντας στα άκρα τις δυνατότητες που τις δίνει Το αξίωμά της. Το θέατρο παραλόγου που εξελίχθηκε την Πέμπτη και τα ξημερώματα μέχρι το πρωί της Παρασκευής γελοιοποίησε την κοινοβουλευτική διαδικασία και τον θεσμό.

Η κύρια Κωνσταντοπούλου θα αποτελεί στον βαθμό που θα προχωρήσει η πρόταση μομφής την πρώτη πρόεδρο που θα απαξιωθεί στον μέγιστο βαθμό και μάλιστα έχοντας μόλις προ ολίγων μηνών εκλεγεί πανηγυρικά και σχεδόν παμψηφεί στο αξίωμά της. Βεβαίως υπάρχουν και πλευρές που υποστηρίζουν ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου επιχειρεί τραβώντας στα άκρα το σχοινί με τις παρεμβάσεις της να επιτύχει μία ηρωική έξοδο, στο πλαίσιο και της εσωκομματικής αντιπαράθεσης. Άλλωστε πέραν των πολιτικών διαφορών, οι σχέσεις της με την κυβέρνηση στην οποία κάνει ουκ ολίγα καψώνια, έχουν περιέλθει σε επίπεδα ακραίας σύγκρουσης στην οποία πλέον ακούγονται ακόμη και προσβλητικές εκφράσεις εκατέρωθεν, όπως αυτές του κ. Φλαμπουράρη περί Φρόιντ.

capital.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ