Ειδήσεις

Ρωσία – Οι θεωρήσεις visa πάνε καλά, οι αφίξεις «χωλαίνουν-Μεγάλη χαμένη η Ρόδος

Παρά τις μεγάλες προσδοκίες και την εξαιρετική πορεία των θεωρήσεων visa στην Ρωσία, οι αφίξεις, όπως προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία των κύριων αεροδρομίων της χώρας, που αποκαλύπτουμε, δεν είναι μέχρι στιγμής ικανοποιητικές. Μάλιστα σε κάποιους προορισμούς, υπολείπονται των αντίστοιχων περυσινών στο διάστημα αυτό.

Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με τα στοιχεία των κυριότερων αεροδρομίων που δέχονται Ρώσους τουρίστες, και για το διάστημα από το οποίο ξεκίνησαν οι πτήσεις, δεδομένου ότι δεν ξεκινούν σε όλα τα αεροδρόμια την ίδια ημερομηνία, η Ρόδος εμφανίζεται να είναι η μεγάλη «χαμένη», ενώ πτωτικά μέχρι στιγμής, έχει κινηθεί και η Κέρκυρα. Αντίθετα, σημαντική αύξηση εμφανίζει η Θεσσαλονική, ικανοποιητική το Ηράκλειο και πολύ μεγάλη ποσοστιαία αύξηση, που αφορά όμως μικρούς απόλυτους αριθμούς, εμφανίζει ο Άραξος.

HERAKLION PINAKAS_ksd copyright
ksd copyright

Συγκεκριμένα, στην Ρόδο από τον Απρίλιο, που ξεκίνησαν οι πτήσεις, μέχρι τις 30 Ιουνίου, κατέφθασαν 42.929 Ρώσοι τουρίστες, έναντι 50.598 που είχαν αφιχθεί πέρυσι (-15,1%). Πτωτικά κινήθηκαν και οι αφίξεις στην Κέρκυρα, όπου στο δίμηνο Μαϊου – Ιουνίου αφίχθηκαν 12.067 Ρώσοι, έναντι 12.263, στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα (-1,6%).

RHODES_PINAKAS-ksd copyright
ksd copyright

Αντίθετα στον Άραξο στο δίμηνο Μαϊου – Ιουνίου 2017 κατέφθασαν 3877 Ρώσοι, έναντι 2.962 πέρυσι, σημειώνοντας έτσι αύξηση 30%. Ομοίως στην Θεσσαλονίκη οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 21,5%, φθάνοντας σε 54.300, έναντι 37.246 πέρυσι.

ksd copyright
ksd copyright

Τέλος στο Ηράκλειο, όπου παραδοσιακά έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων, από τον Μάρτιο, έως τα τέλη Ιουνίου, αφίχθηκαν 120.501 Ρώσοι, έναντι 108.231 πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 11,35%.

 

ksd copyright
ksd copyright Διαβάστε περισσότερα στο money-tourism.gr

 

 

Δια.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου