Ειδήσεις

Αφάντου: Τι διεκδικεί και ποιος

Μετά τη χθεσινή μας ανάρτηση για τους διεκδικητές της έκτασης Αφάντου και τις δεκάδες αναδημοσιεύσεις για τις οποίες ευχαριστούμε, και επειδή η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ δεν διευκρινίζει, συνεχίζουμε σήμερα με την ανάλυση του ποιος διεκδικεί τι, αλλά και για τη διαδικασία.
Γιατί από την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ δεν προκύπτει για ποια τμήματα του διαγωνισμού ενδιαφέρονται οι 4 επενδυτές.
Η μεγάλη μάχη θα γίνει στο Β’ ακίνητο του διαγωνισμού, όπου Χατζηλαζάρου και Νικολαϊδης θα κονταροχτυπηθούν!!!
Έτσι για να ξέρετε και τι θα διαδραματιστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, με την αξιολόγηση των προτάσεων.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Η προκήρυξη για την υποβολή προσφοράς για το γκολφ Αφάντου είχε ημερομηνία 11.3.2014 και προέβλεπε ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής μέχρι την 30.6.2014.
Ο διαγωνισμός αφορούσε 2 ακίνητα του Αφάντου το Α (βόρειο τμήμα 1524 στρέμματα) και το Β (νότιο τμήμα 257 στρέμματα).
Κάποιος μπορούσε να υποβάλλει είτε για το Α είτε για το Β ξεχωριστά , είτε και για τα δύο μαζί.
Η διαδικασία προσφορών πήρε παράταση από 30.6.2014 για 15.7.2014 μετά από αίτημα κάποιου από τους ενδιαφερόμενους, ο οποίος είχε θέμα με τις εγγυήσεις (σ.σ. γνωρίζουμε ποιος είναι).
Η κάθε προσφορά είχε δύο φακέλους.
Τον Α με τα δικαιολογητικά και τον Β με τις προσφορές. Παράλληλα με την υποβολή τον φακέλων την ίδια ημέρα το πρωί θα καταθέτονταν εκτίμηση από ανεξάρτητο εκτιμητή στο ΤΑΙΠΕΔ με την εκτίμησή του για την αξία του Α και την αξία του Β ακινήτου.
Επίσης, στο Α ακίνητο θα γίνουν γκολφ , ξενοδοχεία και σπίτια σε ποσοστό 75% τουριστικό και 25% οικιστικό .
Στο Β ακίνητο θα γίνουν ξενοδοχεία και σπίτια μόνον, σε ποσοστό πάλι 75% και 25% αντίστοιχα.
Για αυτό τον λόγο για το Β ενδιαφέρθηκαν κυρίως ξενοδόχοι .

Από τους 4 ενδιαφερόμενους που συμμετέχουν στην διαδικασία οι Χατζηλαζάρου και Νικολαίδης υπέβαλαν προσφορές μόνο για το Β ακίνητο
Η Dimand του Δ. Ανδριόπουλου μόνο για το Α ακίνητο
Και ο Αγγελιάδης για το Α και το Β .

Ως προς τη διαδικασία τώρα, σε πρώτη φάση ανοίγονται οι φάκελοι Α με τα δικαιολογητικά και επιλέγονται αυτοί, των οποίων οι φάκελλοι είναι πλήρεις.
Στη συνέχεια και μετά από λίγες ημέρες θα ανοιχθούν οι προσφορές και ταυτόχρονα θα ανοιχθεί και η εκτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή.
Αν ο εκτιμητής έχει υψηλότερη τιμή από αυτές των ενδιαφερόμενων, τότε τους καλούν ΟΛΟΥΣ ξανά να υποβάλουν εκ νέου προσφορές.
Αν ο εκτιμητής έχει κατώτερη τιμή από αυτές των ενδιαφερόμενων και οι δύο πρώτοι έχουν διαφορά μεταξύ τους μεγαλύτερη του 5% τότε ο πρώτος κρίνεται νικητής .
Αν η διαφορά είναι μικρότερη του 5% τότε τους καλούν ξανά να υποβάλλουν νέες προσφορές μέχρι να υπάρξει κάποιος με ποσοστό πάνω του 5%.
Πηγή Χρήμα και Τουρισμός

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου