Ρεπορτάζ

Παραιτήθηκαν οι δύο πρώτοι σε σταυρούς από το διοικητικό συμβούλιο της Ε.ΑΝ.ΔΙ.Ρ.

Θόρυβο έχει προκαλέσει στις τάξεις των δικηγόρων της Ρόδου η παραίτηση των δύο πρώτων σε ψήφους μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Ρόδου (Ε.ΑΝ.ΔΙ.Ρ.) από το διοικητικό συμβούλιο όταν αυτό συνήλθε σε συνεδρίαση για να συγκροτηθεί σε σώμα!

Στις 14 Ιουνίου 2023 και περί ώρα 16:30 προσήλθαν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου οι εκλεγέντες της Ε.ΑΝ.ΔΙ.Ρ. με σειρά προτίμησης κ.κ/ Βαλσαμούλα Διάκου 53 ψήφους, Φρόνας Ιωάννης 44, Σπανακαρά Παρασκευή – Αγγελική 43, Καζουλλάκης Γεώργιος 36, Πιτροπάκη Αναστασία 16, Πογιατζή Αναστασία 15 και Μυρίσης Αλέξανδρος ως εκπρόσωπος ασκουμένων.
Παρά το γεγονός ότι κάθε φορά οι θέσεις μοιράζονταν με βάση τους σταυρούς προτίμησης, αυτή τη φορά προτιμήθηκε να τηρηθεί το καταστατικό και να μοιραστούν οι θέσεις με μυστική ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να εκλεχθεί ως πρόεδρος με ψηφοφορία 4-3 η Σπανακαρά Παρασκευή – Αγγελική, αντιπρόεδρος με ψηφοφορία 4-3 η Αναστασία Πιτροπάκη, γενικός γραμματέας Γεώργιος Καζουλλάκης, ταμίας Αναστασία Πογιατζή, γεγονός που είχε ως επακόλουθο οι πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης Διάκου Βαλσαμούλα και Ιωάννης Φρόνας να αναγκαστούν να παραιτηθούν.
Οι πρωτεύσαντες κ.κ. Βαλσαμούλα Διάκου και Ιωάννης Φρόνας που προτιμήθηκαν από τη βάση, έμειναν εκτός συμβουλίου και ανέλαβαν θέσεις-κλειδιά αυτοί που κατέταξε το σώμα των νέων δικηγόρων σε άλλες θέσεις.

Η παραίτησή τους αποτελεί γεγονός που τους τιμά διότι επέδειξαν ήθος και σεβασμό στη βούληση του σώματος, αφού το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εξέφραζε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου