Μεγάλη άνοδος καταγράφεται στην τουριστική κίνηση αυτές τις ημέρες. Όπως ήταν αναμενόμενο λόγω της Πεντηκοστής των Καθολικών, πύκνωσαν οι τουριστικές αφίξεις, παρόλα αυτά τα ποσοστά πληρότητας στα ξενοδοχεία του νησιού δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά.
Εκτιμάται γενικότερα ότι τη φετινή σεζόν ο προορισμός δεν θα αγγίξει τα «όριά του». Λόγω της λειτουργίας 9000 νέων κλινών και εξαιτίας της εξάπλωσης του φαινομένου Airbnb, θα υπάρχει πάντα διαθεσιμότητα στα τοπικά ξενοδοχεία, γεγονός που σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του τουρισμού, σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών. Επιπλέον, φαίνεται να υπάρχει και διαθεσιμότητα αεροπορικών θέσεων.
Μετά τις 25 Μαΐου αναμένεται και πάλι μία βουτιά στις αφίξεις οι οποίες θα αρχίσουν να αυξάνονται μετά τις 6 Ιουνίου. «Περιμέναμε αυτή την μεγάλη άνοδο των αφίξεων αυτή την περίοδο. Όπως πάντα, την περίοδο της Πεντηκοστής των Καθολικών η κίνηση είναι αυξημένη. Μέχρι και τις 25 Μαΐου θα συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί ενώ στη συνέχεια οι αφίξεις θα σημειώσουν βουτιά για να ενισχυθούν και πάλι τον Ιούνιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος και συμπλήρωσε:
«Η σεζόν εξελίσσεται ικανοποιητικά. Ο Μάιος θα κλείσει πιθανότατα με μικρή άνοδο ενώ κατά την υψηλή τουριστική περίοδο θα δούμε μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης αφίξεων. Η φετινή σεζόν εκτιμούμε ότι θα κλείσει με μικρή αύξηση αφίξεων με δεδομένο ότι πέρυσι ξεπεράσαμε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Παρά την αυξημένη κίνηση, ο προορισμός δεν αναμένεται να εξαντλήσει τις δυνατότητές του. Υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια ενώ υπάρχουν και διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις. Δεν βλέπω δηλαδή να φτάνουμε στο 100% των πληροτήτων αυτή τη φορά. Συνεπώς υπάρχουν ακόμη περιθώρια».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο οι τουριστικές αφίξεις σημείωσαν πτώση σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Fraport, που δόθηκαν στην δημοσιότητα. Συγκεκριμένα το ποσοστό της μείωσης άγγιξε το 3,2%. Ενώ στις αρχές Απριλίου η κίνηση χτύπησε ταβάνι λόγω του καθολικού Πάσχα, αμέσως μετά υπήρξε κατακόρυφη πτώση. Συνολικά 131.499 αλλοδαποί τουρίστες αφίχθησαν τον μήνα Απρίλιο 2018 στο αεροδρόμιο Ρόδου, με πτήσεις τσάρτερ, έναντι 135.899 τον Απρίλιο 2017.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ