Ρεπορτάζ

Προετοιμασίες για την ομαλή λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

«Η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ θα πρέπει να λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο. Να ξεχάσετε αυτά τα οποία γίνονταν παλαιότερα. Υπάρχουν κανόνες και θα διαδικασίες που θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα».

Αυτό ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που ανέκυψαν μετά την ψήφιση σχετικής διάταξης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Μπούκλας, ο κ. Γιώργος Πόκκιας, ο νομικός σύμβουλος της ΠΕΔ κ. Νίκος Πέρρος, ο κ. Σέργιος Χατζηπαπάκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ κ. Νίκος Ρεσβάνης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Συζητήσαμε διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Θέλουμε μια εταιρεία που να λειτουργεί με διαφάνεια», δήλωσε ο κ. Ηλίας Μπούκλας και πρόσθεσε πως ανατέθηκε στον κ. Νίκο Πέρρο η εξέταση του καταστατικού της εταιρείας.

«Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης. Βρέθηκαν λύσεις σε ορισμένα προβλήματα», τόνισε ο κ. Ηλίας Μπούκλας και πρόσθεσε πως σύντομα η διοίκηση της εταιρείας θα είναι έτοιμη να υπογράψει σύμβαση με το Δήμο Ρόδου.

«Αργότερα θα εξετάσουμε τι θα γίνει με την Περιφέρεια και τους υπόλοιπους Δήμους της Δωδεκανήσου, που μπορεί να επιδιώξουν συνεργασία με την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ», είπε ο κ. Ηλίας Μπούκλας.

Σε ερώτηση αν επαρκεί το ποσό ύψους 400.000 ευρώ, που θα διαθέσει ο Δήμος Ρόδου για τη λειτουργία της εταιρείας, ο κ. Ηλίας Μπούκλας δήλωσε:

«Συζητήσαμε για το θέμα αυτό. Θα εκπονηθεί μελέτη για να προκύψει ο αριθμός των ατόμων που θα προσληφθούν για να λειτουργήσει η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Πρέπει να υπάρχει και οργανωμένο λογιστήριο. Επιθυμία να συμβάλει στην εταιρεία έχει εκφράσει και ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης».

Επισημαίνεται πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει τα χρήματα που τους αναλογούν για τις υπηρεσίες που προσέφεραν το έτος 2013.
«Βρέθηκε λύση στο ζήτημα που είχε ανακύψει. Οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν μετά το Πάσχα. Πρέπει να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ κ. Νίκος Ρεσβάνης.

«Από τη στιγμή που υπάρχει διαταγή πληρωμής σύμφωνα με τη νομοθεσία θα πρέπει να περάσει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να μην γίνει ανακοπή. Ο Δήμος δεν θα προβεί στην κίνηση αυτή», δήλωσε για το θέμα της πληρωμής των εργαζομένων ο κ. Ηλίας Μπούκλας.
Ο κ. Μπούκλας δήλωσε πως δεν θα υπάρξει αλλαγή στο καταστατικό της εταιρείας.

«Το σημαντικό είναι πως ψηφίστηκε η επίμαχη διάταξη. Δεν θα γίνουν αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας. Τα όποια προβλήματα δημιουργούνται στην ερμηνεία του νόμου θα ξεπεραστούν. Η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ θα λειτουργεί καλύτερα από πριν γιατί οι βάσεις θα είναι στέρεες πλέον», δήλωσε ο κ. Μπούκλας και πρόσθεσε πως θα εξασφαλιστεί και το πιστοποιητικό που θα πρέπει να χορηγηθεί από την Πυροσβεστική Ακαδημία.

«Πιστεύω ότι θα προλάβουμε τις προθεσμίες και θα τεθεί σε λειτουργία η εταιρεία τον Ιούνιο. Αυτός ήταν ο λόγος που ελήφθη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο για την ενίσχυση της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ με 400.000 ευρώ», δήλωσε ο κ. Ηλίας Μπούκλας.

Σε ερώτηση αν η διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή ικανοποιεί τους εργαζόμενους, ο κ. Νίκος Ρεσβάνης δήλωσε:

«Αυτό είναι νομικό θέμα που θα εξεταστεί από τον κ.Νίκο Πέρρο. Σε γενικές γραμμές η διάταξη μας καλύπτει».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου