Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους 4 κατηγορούμενοι σε υπόθεση κλοπής αυτοκινήτων στην οποία ενεπλάκη και γνωστός επιχειρηματίας του τουριστικού κλάδου στη Ρόδο, που απολογήθηκε προ 3ημέρου.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο τελευταίος είναι ο κύριος μέτοχος και δ/νων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας η οποία εκμεταλλεύεται άνω των 15 ετών σε ιδιόκτητο κτήριο τουριστικό πρακτορείο, ο ετήσιος τζίρος του οποίου ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Το παραπάνω κτήριο της εταιρείας έχει οικοδομηθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο δεξιά του οποίου υφίστατο επιχείρηση πώλησης αυτοκινήτων και στην αριστερή πλευρά συνεργείο επισκευής αυτοκινήτων.
Το έτος 2008 διεπίστωσε ότι η όμορη εταιρεία τοποθέτησε στο δυτικό τμήμα του ακάλυπτου χώρου της οικοδομής του 3-4 άχρηστα αυτοκίνητα χωρίς αριθμούς κυκλοφορίας τα οποία ήταν πρόδηλο ότι είχαν αποσυρθεί.
Όπως υποστήριξε, τον Φεβρουάριο του 2013, ενώ απουσίαζε από την επιχείρησή του, ειδοποιήθηκε από το προσωπικό του ότι στην οπίσθια πλευρά του ακινήτου της εταιρείας υπήρχε ασυνήθιστη κίνηση κι ότι υπήρχαν μάλιστα και κάποιοι αστυνομικοί.
Όταν έφθασε εκεί, πληροφορήθηκε ότι κάποιοι άγνωστοι είχαν μεταφέρει τα άχρηστα αυτοκίνητα, που η όμορη επιχείρηση είχε τοποθετήσει «προσωρινά» στον ακάλυπτο χώρο του, σε κάποια μάντρα ανακυκλώσιμων σιδηρικών κι ότι αφού εντόπισαν τους κλέφτες, τους υποχρέωσαν να τα επαναφέρουν και πάλι πίσω στο κτήριο της εταιρείας του.
Χθες, ωστόσο, συγκατηγορούμενοι του διέψευσαν τους ισχυρισμούς του υποστηρίζοντας ότι ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για την απομάκρυνση των οχημάτων.
Πιο συγκεκριμένα συγκατηγορούμενος του επιχειρηματία, εργολάβος, κατέθεσε χθες ότι είχε αναλάβει τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι τον Απρίλιο του 2013, κατ’ εντολή του επιχειρηματία διάφορες εργασίες διαμόρφωσης χώρων (ελαιοχρωματισμοί – γυψοσανίδες), σε ακίνητο ιδιοκτησίας του.
Υποστήριξε ότι την 22 Φεβρουαρίου 2013, ενώ βρισκόταν εκεί με το συνεργείο του ο επιχειρηματίας ρώτησε τον αδερφό του, εάν γνωρίζει κάποιον, που θα μπορούσε να πάρει τα μπάζα και κάποια παλιά αυτοκίνητα , που βρίσκονταν στο πίσω μέρος του ακινήτου του, υπονοώντας του ότι τα αυτοκίνητα αυτά ήταν δικά του.
Ο αδελφός του, επικοινώνησε με έναν αθίγγανο, τον οποίο τυγχάνει να γνωρίζει και τον έφερε σε επαφή με τον επιχειρηματία και ουδόλως ασχολήθηκε περαιτέρω . Το επόμενο πρωί της 23 Φεβρουαρίου 2013 και ενώ βρισκόταν κι ο ίδιος στο ακίνητο ο αθίγγανος μάζεψε τα οχήματα.
Τους ως άνω ισχυρισμούς ανέπτυξαν ακόμη δύο κατηγορούμενοι υπάλληλοι μάντρας σιδερικών που υποστήριξαν ότι μετέφερε στην επιχείρησή τους τα αυτοκίνητα ένας αθίγγανος μετά από εντολή που έλαβε από τον επιχειρηματία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ