Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Λέρου, για μηχανική βλάβη του Φ/Γ ”ELENA” σημαίας Κομόρες, με 14 άτομα πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νησίδας Στρογγυλής ν. Λέρου, χωρίς να αιτεί συνδρομή.
Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα της Βεγγάζης Λιβύης με προορισμό τον λιμένα της Τούζλας Τουρκίας, κενό φορτίου.
Άμεσα τέθηκε σε ετοιμότητα το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και στην περιοχή έσπευσε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ ”ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙ” Ν.Π.12730, προς τυχόν παροχή συνδρομής.
Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ενώ από το Λιμεναρχείο Λέρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ ”ELENA”.
































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.