Τοπικές Ειδήσεις

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Σημαντική εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τα επαγγέλματα του μέλλοντος, το Σάββατο στη Ρόδο. Εκλεκτοί ομιλητές και 50 επαγγελματίες, συνομιλούν με τα παιδιά και γονείς για το μέλλον.

Το Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕΣΥ Ρόδου, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του 2ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ν. Αιγαίου, το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δωδεκανήσου της ΑΝ.ΔΩ και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου συνδιοργανώνουν Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα:

«Διερευνώντας τις Κατευθύνσεις προς το Επαγγελματικό Μέλλον»

Η εκδήλωση πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, στις 18.00 στην αίθουσα «Κορνήλιος Καστοριάδης», (Κτίριο Κλεόβουλος) του Πανεπιστημίου Αιγαίου και αφορά μαθητές (από Γ΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Λυκείου), γονείς και κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν από έμπειρους επιστήμονες και επαγγελματίες για τα επαγγέλματα και τις προοπτικές που προδιαγράφονται σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις.

Ομιλητές

Ο Δημήτρης Μαραγκός, Επικοινωνιολόγος, απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μάστερ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, ανεξάρτητος εμπειρογνώμων της ΕΕ στο δίκτυο Team Europe θα μιλήσει για τα «Ευρωπαϊκά Προγράμματα κινητικότητας για σπουδές, πρακτική άσκηση και εθελοντισμό» ενώ με Skype θα συνδεθεί για να συνομιλήσει με το κοινό και κ. ο Ηλίας Λάππας, Καθηγητής αεροναυπηγικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Μανόλης Μπαμπάτσικος (3D VR/AR Medical Visualization Specialist Business Development Director – OramaVR) θα παρουσιάσει το πολύ ενδιαφέρον θέμα: «Εικονική πραγματικότητα και νέες τεχνολογίες: επαγγέλματα με παρόν και μέλλον».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές / τριες, γονείς και κηδεμόνες που θα παρευρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα σπουδών και επαγγελματικών επιλογών με έμπειρους επιστήμονες και επαγγελματίες από όλα τα επιστημονικά πεδία, οι οποίοι θα παραστούν, ώστε να εξηγήσουν και να διαφωτίσουν τους ενδιαφερόμενους για τα βήματα προς ένα αισιόδοξο επαγγελματικό μέλλον.

Τα παιδιά και οι γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με εκπροσώπους των παρακάτω επαγγελμάτων:

Φιλόλογο, Ψυχολόγο, Δάσκαλο γενικής παιδείας και Ειδικής Αγωγής, Νηπιαγωγό, Δημοσιογράφο, Δικηγόρο, Συμβολαιογράφο, Κοινωνική Λειτουργό, Κοινωνιολόγο, Θεολόγο, Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Μουσικών

Σπουδών, Φυσικής Αγωγής, Αρχαιολόγο, Ιστορικό, Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικό, Μηχανολόγο Μηχανικό, Γεωπόνο, Φυσικό, Χημικό, Μαθηματικό, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Πολιτικό Μηχανικό, Ηλεκτρολόγο Μηχανικός, Μηχανολόγο Πληροφορική, Εκπρόσωπο Σχολής Ευελπίδων, Εκπρόσωπο σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού, Γιατρό, Φαρμακοποιό, Οδοντίατρο, Βιολόγο, Λογοθεραπευτή, Διατροφολόγο, Φυσιοθεραπευτή, Εκπρόσωπο της ΣΣΑΣ Κτηνιατρικής, Αξιωματικό Νοσηλευτικής, Οικονομολόγο, Εκπρόσωπο Σχολής Πυροσβεστών, εκπρόσωπος σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Ξεναγός.

Υπεύθυνοι εκδήλωσης και παροχής πληροφοριών: κ. Κωνσταντίνα Καλαούζη, email: kalaouzi@hotmail.com και κ. Φιλία Παπασάββα, email: europedirect@ando.gr, και κ. Μαρία Καραϊσαρλή, email mail@kesyp.dod.sch.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου