Μια πολύ όμορφη εμπειρία είχε ο προπονητής κολύμβησης του «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις» Λάππας Απόστολος, συνδυάζοντας ταξίδι αναψυχής με την επίσκεψή του στα κολυμβητήρια του Χονγκ Κονγκ και της Ντόχα του Κατάρ.

Διαφορετικές κουλτούρες, νέες εικόνες και πολλά ερεθίσματα! Από τη μία το Χονγκ Κονγκ, κυρίαρχα χαρακτηριστικά του οποίου ήταν η απόλυτη οργάνωση και η πειθαρχία. Άριστα διατηρημένες εγκαταστάσεις, εφοδιασμένες με αυστηρά  μέτρα ασφαλείας, εντός των οποίων προπονούνταν 60 αθλητές ταυτόχρονα.

Από την άλλη πλευρά, η Ντόχα. Μια πόλη που θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί ως «πόλη του μέλλοντος». Το κολυμβητήριο «Ηamad Aquatic center» αποτελεί τμήμα του συμπλέγματος αθλητικών εγκαταστάσεων «Αspire Center». Εγκαταστάσεις οι οποίες αφενός κάθε χρόνο φιλοξενούν παγκόσμια πρωταθλήματα κολύμβησης, αφετέρου δίνουν περιορισμένα δικαιώματα στο γυναικείο φύλο σχετικά με την είσοδο και χρήση της πισίνας.

Δύο μέρη με ομοιότητες αλλά και μεγάλες διαφορές. Ένας «κολυμβητικός παράδεισος» που κάνει κάποιον που τον επισκέπτεται να αναρωτηθεί τι πραγματικά χρειαζόμαστε. Υπερσύγχρονες γεμάτες ανέσεις εγκαταστάσεις ή χώρους που μπορούν να αναπτύξουν την «ευγενή άμιλλα»;

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ