Ειδήσεις

Ο Δήμαρχος Ρόδου εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Διεθνές Φόρουμ για τον Τουρισμό στην Κίνα

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδος, στο σημαντικό Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό με θέμα «Τουρισμός, Ήπια Ισχύς της πόλης Ανάπτυξης», που πραγματοποιείται στην πόλη Zhenghou της Κίνας από τις 15- 19 Νοεμβρίου 2014.

Το Φόρουμ συνδιοργανώνεται από την Εθνική Διοίκηση Τουρισμού, της Λαϊκής Κυβέρνησης της επαρχίας Heman της Κίνας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO). Συμμετέχουν 23 πόλεις από Κίνα, 62 πόλεις από άλλες χώρες του πλανήτη και μόνο η Ρόδος από την Ελλάδα, καθώς και εμπειρογνώμονες από Διεθνείς Οργανισμούς.
Στόχος του συνεδρίου είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των νησιών.
Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ κ. Γιώργος Δρακόπουλος, που εκπροσωπεί το ΣΕΤΕ στον UNWTO, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τη σημασία και τη βαρύτητα της Ρόδου στον τομέα του τουρισμού, επέλεξε το Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο να παρουσιάσει την πόλη του στο διεθνές συνέδριο.

Η οργανωτική επιτροπή του Φόρουμ γνωρίζοντας την εμπειρία του κ. Χατζηδιάκου και σε τουριστικά θέματα, τον επέλεξε ως βασικό ομιλητή στο πρώτο πάνελ με θέμα «H προώθηση της Ανάπτυξης της Smart City καθοδηγείται από την Επιστήμη και την Τεχνολογία».

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος, την πρώτη ημέρα των εργασιών του Φόρουμ, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την εξαιρετική τιμή να επιλέξουν το Δήμο Ρόδου και τον ίδιο προσωπικά, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο σημαντικό αυτό συνέδριο, αναφέρθηκε στους κοινούς δεσμούς των δύο χωρών, Ελλάδος και Κίνας, χώρες με πλούσια ιστορία και παράδοση αιώνων, δεσμοί που ενισχύθηκαν τα τελευταία χρόνια, με τη συνεργασία σε όλους τους τομείς. Επίσης, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την προτίμηση που δείχνουν στο νησί μας και το επιλέγουν ως τόπο διακοπών τους, τόσο σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κατοίκων της φίλης χώρας, αναφερόμενος φυσικά στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη Ρόδο.

Ο δήμαρχος τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την υιοθέτηση δράσεων με έμφαση στον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα. Οι νέες αυτές μορφές θα έχουν ως αποτέλεσμα την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής και θα συμβάλλουν στην τόνωση στης εξωστρέφειας και των επενδύσεων.
Στο τέλος των εργασιών της δεύτερης μέρας του συνεδρίου οι δήμαρχοι πενήντα και πλέον πόλεων ανά τον κόσμο, ανάμεσα τους και ο δήμαρχος Ρόδου, υπέγραψαν το Σύμφωνο Συνεργασίας Τουριστικών Πόλεων, σύμφωνο που εστιάζει σε θέματα κοινής συνεργασίας και δίνει ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία τους.

Άλλα θέματα συζήτησης που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες τις δύο πρώτες ημέρες ήταν: Ενίσχυση της οικονομικής αναδιάρθρωσης μέσω της ανάπτυξης του τουρισμού αναψυχής, Αλληλεπίδραση της τουριστικής βιομηχανίας για την επίσπευση της κατασκευής του Διεθνούς Προορισμού, Παγκόσμιος Τουρισμός Πόλεων και άλλα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου