Ρεπορτάζ

Οι συνταξιούχοι της Ρόδου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα

Την απαλλαγή των χαμηλοσυνταξιούχων από τα δημοτικά τέλη, ζητούν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου, Γεωργία Φαρμακίδου με τον πρόεδρο της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμο Κουμπούρη, δήλωσε τα εξής:
«Στην έκτακτη γενική συνέλευσή μας με τη συμμετοχή του προέδρου της Ομοσπονδίας, Δήμου Κουμπούρη μας απασχόλησαν διάφορα θέματα και κυρίως ό,τι έχει να κάνει με τις παροχές υγείας στο Νοσοκομείο και στις πρωτοβάθμιες δομές. Το νοσοκομείο, όπως διαπιστώνουμε, αντιμετωπίζει ελλείψεις ιατρών και νοσηλευτών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, ο εξοπλισμός είναι παλαιός με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναγκάζονται να καταφεύγουν στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα πληρώνοντας από 50 έως 250 ευρώ για τις εξετάσεις που πρέπει να κάνουν. Αυτά τα ποσά για έναν χαμηλοσυνταξιούχο και όχι μόνο, είναι απαγορευτικά.
Ένα άλλο θέμα έχει να κάνει με τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΡ. Συχνά, είναι περισσότερα τα τέλη από τους ίδιους τους λογαριασμούς. Αυτές οι υψηλές χρεώσεις είναι άδικες για όλους και κυρίως για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους. Θα ζητήσουμε να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη εντελώς για κάποιες κοινωνικές ομάδες». Όπως διευκρίνισε η κα Φαρμακίδου, το αίτημα είχε κατατεθεί και στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε το αίτημα, πλην όμως δεν εφαρμόστηκε ποτέ η απόφαση αυτή.
Από την πλευρά του, ο κ. Κουμπούρης κάλεσε τους συνταξιούχους να πλαισιώσουν το συνταξιουχικό κίνημα, καθώς μόνο με τους αγώνες μπορούν να αποδοθούν όσα τους έχουν αφαιρεθεί όλα αυτά τα χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Αναλυτικότερα ανέφερε τα εξής: «Τα προβλήματα των συνταξιούχων είναι πολύ μεγάλα. Το συνταξιουχικό κίνημα είναι καλά οργανωμένο στην πατρίδα μας, έχοντας πραγματοποιήσει πολλές μεγάλες κινητοποιήσεις. Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί μέχρι τώρα. Δεν χρωστάμε σε κανένα δανειστή όσα συνεισφέραμε με τον ιδρώτα μας όλα αυτά τα χρόνια.
Και η σημερινή κυβέρνηση βλέπουμε να ακολουθεί τα μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τον νόμο Κατρούγκαλου όχι μόνο δεν τον καταργεί, όπως είχε δεσμευθεί, με περαιτέρω μείωση των αποδοχών των συνταξιούχων. Εμείς διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί. Θα παλέψουμε όχι μόνο για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας που θα ζήσουμε ακόμη πιο δύσκολες εργασίες.
Συναντηθήκαμε με στελέχη της Κυβέρνησης και καταθέσαμε τα αιτήματά μας. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν διεκδικούμε επιδόματα. Δεν γίνεται να μας κόβουν συντάξεις και να μας δίνουν επιδόματα. Ξεκαθαρίσαμε ότι διεκδικούμε να μας φέρει όσα αυθαίρετα έχει παρακρατήσει. Καλούμε δε τους συνταξιούχους να μη τρέχουν σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία δίνοντας πολλά χρήματα για αγωγές. Ό,τι είναι να αποδοθεί, θα αποδοθεί με αγώνες και με τη μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων σε αυτούς. Άλλωστε όλα όσα έχουν αποδοθεί μέχρι τώρα, βλ. η εισφορά αλληλεγγύης στις επικουρικές συντάξεις, οι συντάξεις χηρείας κλπ, είναι αποτέλεσμα αυτών των αγώνων».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου