Τοπικές Ειδήσεις

Δικάζεται υπόθεση απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας με strip bar της Ορφανίδου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσουν σήμερα τρεις αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, μετά την υποβολή μηνύσεως από έναν αλλοδαπό κάτοικο Vigevano Ιταλίας, που τον έπεισαν να επενδύσει σε strip – bar!!
Ο μηνυτής ηλικίας 41 ετών, το έτος 2015, στο πλαίσιο καλοκαιρινών διακοπών στην πόλη Κεμέρ στην Τουρκία γνώρισε τον πρώτο μηνυόμενο, καταγωγής από το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος διατηρούσε εκεί τουριστική επιχείρηση.
Ανέπτυξαν φιλική σχέση και από τότε και μέχρι το έτος 2016 συναντήθηκαν αρκετές φορές και απέκτησαν οικειότητα μεταξύ τους.
Περί τα τέλη του έτους 2015 η σύζυγος του μηνυτή άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας επειδή υπέφερε από άσθμα και οι γιατροί της είπαν ότι τα προβλήματα αυτά θα αντιμετωπίζονταν αποτελεσματικά αν διέμενε σε παραθαλάσσια περιοχή.
Έλαβαν λοιπόν από κοινού την απόφαση να μετακομίσουν μόνιμα στην Ρόδο, όπου ο ίδιος θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά με χρηματικό κεφάλαιο που θα μετέφερε από τη Ρωσία από τις αποταμιεύσεις του και από την πώληση της κατοικίας και της επιχείρησής του στο Ορενμπούργκ.
Ο πρώτος μηνυόμενος τούς παρουσιάστηκε ως έμπειρος επιχειρηματίας και γνώστης της αγοράς στη Ρόδο, υποσχόμενος ότι θα τους βοηθούσε να ανοίξουν μια επικερδή επιχείρηση.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος μηνυόμενος του συνέστησε να ανοίξει επιχείρηση στριπ-μπαρ (strip show bar) στην οδό Ορφανίδου, όπου του είπε ότι το καλοκαίρι έχει πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση και τα έσοδα ιδίως από αλλοδαπούς τουρίστες είναι πολύ υψηλά.
Το Δεκέμβριο του έτους 2016 βρισκόταν στη Ρόδο και αναζητούσε τρόπο για να υλοποιήσει το ως άνω επιχειρηματικό πλάνο ίδρυσης strip bar, με προοπτική να λειτουργήσει την καλοκαιρινή σεζόν του έτους 2017.
Ηρθε σε επαφές με κάποια ιδιοκτήτρια καταστήματος στην οδό Ορφανίδου και βρήκε κατάστημα που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το σκοπό για τον οποίον το ήθελε.
Επίσης, ήρθε σε επικοινωνία με έναν εργολάβο που θα ανελάμβανε τις διαδικασίες για την ανακαίνιση του καταστήματος και την κατάλληλη διαμόρφωσή του ως strip bar, με ηχολήπτη και άλλους ηχολήπτες για τη διαμόρφωση της ακουστικής του χώρου και γενικότερα έψαξε και βρήκε όλα τα απαραίτητα μηχανήματα και εξοπλισμό που θα απαιτούνταν.
Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα που υπήρχε ήταν ότι ως πολίτης τρίτης χώρας (Ρωσία) δε θα μπορούσε να ανοίξει επιχείρηση στο όνομά του, καθότι δεν είχε Α.Φ.Μ., ούτε καν δικαίωμα να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα.
Ο πρώτος μηνυόμενος του συνέστησε έτσι να λειτουργήσει την επιχείρηση σε όνομα τρίτου προσώπου και ανέλαβε η συμβία του, η οποία εκείνη την περίοδο είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μαζί του, ήταν Ελληνίδα υπήκοος και είχε εργαστεί κατά το παρελθόν στο χώρο.
Ενώ είχαν συμφωνήσει μαζί της ο πρώτος μηνυόμενος άλλαξε απόφαση και του συνέστησε την μητέρα μιας αλλοδαπής πρώην συντρόφου του, καθότι ήταν πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης και στο παρελθόν είχε λειτουργήσει strip bar στην Κέρκυρα,.
Στο διάστημα που ακολούθησε από το Δεκέμβριο 2016 μέχρι και τον Ιούνιο του έτους 2017 κατέβαλε τμηματικά το συνολικό ποσό των 134.000 € στους τρεις μηνυόμενους για να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα ανοίγματος επιχείρησης.
Η επιχείρηση άνοιξε κανονικά στις 29-6-2017 και λειτούργησε μέχρι και τις 27-9-2017.
Στις 11 Νοεμβρίου 2017 όταν τους ζήτησε να ξεκινήσουν διαδικασίες για να μεταφέρει την επιχείρηση στο όνομά του, τον απέκλεισε (block) στο τηλέφωνο και στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης whats up και viber και έκτοτε δεν είχε κανένα τρόπο να επικοινωνήσει μαζί της. Διαπίστωσε ότι είχαν δαπανήσει για την λειτουργία του καταστήματος πολύ μικρότερο ποσό και συνολικά περίπου 63.000 €.
Μια εκ των κατηγορουμένων Ρωσικής υπηκοότητας έχει ασκήσει εις βάρος του μηνυτή μήνυση για ψευδή καταμήνυση. Αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του και υποστηρίζει ότι στο κατάστημα δεν εργάστηκε η ίδια ποτέ, καθώς το αντικείμενο ενασχόλησής της είναι οι φυσικοθεραπείες και εργάζεται ήδη σε εξειδικευμένο φυσιοθεραπευτικό κέντρο.
Το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούσε, όπως λέει, αποκλειστικά και μόνο υπό την διαχείριση της μητέρας της.
Διατείνεται ότι προς μεγάλη της έκπληξη έλαβε εξώδικη δήλωση- κλήση του ομοεθνή της, στην οποία αναφέρει ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον πρώτο αλλοδαπό που μήνυσε και ότι μάλιστα ήταν έγκυος και περίμενε το τέκνο του, καθώς και ότι έδωσε στη μητέρα της ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, ώστε να μπορέσει να ιδρύσει και να λειτουργήσει την επιχείρηση strip bar που επιθυμούσε ο ίδιος και ότι ακολούθως η μητέρα της θα του μεταβίβαζε την επιχείρηση όταν αυτός θα αποκτούσε την ιταλική υπηκοότητα.
Ανέφερε, όπως λέει, ψευδώς ότι η ίδια εργαζόταν ως στρίπερ στο κατάστημα με την επωνυμία «Crazy Girls» και όπως ισχυρίζεται την παρουσίασε ως γυναίκα με μειωμένες ηθικές αναστολές.
Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρίσταται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής και ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας ο δικηγόρος κ. Φώτης Ρωμαίος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου