Η 7η διοργάνωση για τον διεθνή «νυχτερινό» ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου, με συμμετοχές από 56 χώρες. Περισσότεροι από 3500 δρομείς αγωνίστηκαν στον ημιμαραθώνιο και σχεδόν 12.000 έλαβαν μέρος στα 5χλμ που ακολούθησαν.

Στον ημιμαραθώνιο πρώτοι τερμάτισαν δύο Κενυάτες, ο Σάμι Κίπνετιτς σε 1:06.09 και ο Χοσέα Κιμέλι Κισόριο σε 1:07.10, ενώ όπως και πέρυσι στην 3η θέση αλλά πρώτος Έλληνας ήταν ο Γιώργος Μενής που σημείωσε 1:07.55 (Φέτος έχει τρέξει και σε 1:07.33 στο Enschede). Πολύ καλή εμφάνιση έκανε με 1:08.30 ο Χαράλαμπος Πιτσώλης ενώ ακολούθησαν λίγο πάνω από τα 1:09 ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και ο Κώστας Σταμούλης.

Στις γυναίκες, η Ράνια Ρεμπούλη ήταν η νικήτρια με νέο ρεκόρ αγώνων με 1:14:30 (Έχει το πανελλήνιο ρεκόρ με 1:11.52 από το Ευρωπαϊκό του 2016, ενώ στο Enschede είχε κάνει 1:17.17) . Ακολούθησαν οι δύο πρώτες πέρυσι, η Κενυάτισσα Βίβιαν Τζέροπ Κεμπόι σε 1:17.39 και η Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο σε 1:20.47 με τρίτη Ελληνίδα τη Ρία Μιχάλα με 1:21.43.

Στις απονομές ωστόσο δεν ήταν ούτε η Ρεμπούλη, αλλά ούτε και ο Μενής, ενώ στο βάθρο ανέβηκε ο προπονητής τους Παναγιώτης Χαραμής. Η πληροφόρηση που δίνεται είναι ότι πριν την απονομή η Ρεμπούλη είχε λιποθυμικό επεισόδιο μετά από στομαχικό άλγος και το ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όμως παράλληλα τέθηκε και ένα άλλο ζήτημα πιο σοβαρό.

Η μαραθωνοδρόμος του ΑΓΕΣ Κάμειρος ενώ είχε υπογράψει για να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ, λόγω του λιποθυμικού επεισοδίου δεν πέρασε, όμως το ίδιο συνέβη και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Αυτό, ανάλογα με το πως θα δει το θέμα το ΕΣΚΑΝ που είναι υπεύθυνο για τους ελέγχους, μπορεί να μεταφραστεί ως άρνηση, κάτι που σημαίνει… τιμωρία.

Ωστόσο, η αθλήτρια δεν έδωσε δείγμα καθώς οι γιατροί λόγω των εξετάσεων που έπρεπε να υποβληθεί, δεν επέτρεψαν να συμβεί.

Οι άνθρωποι του ΕΣΚΑΝ ζήτησαν τα απαραίτητα έγγραφα από τους γιατρούς του νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη, όπου αναφέρεται το πρόβλημα που αντιμετώπισε η αθλήτρια (στομαχικό άλγος), αλλά και μία γνωμάτευση που εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσαν να επιτρέψουν να ληφθεί δείγμα εκείνη την ώρα.

Η αθλήτρια πάντως θα μεταβεί στην Ρόδο όπου θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις από προσωπικό της γιατρό για το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε.

«Λίγο πριν την απονομή λιποθύμησε και μοιραία ήρθε το ΕΚΑΒ για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ήρθαν οι άνθρωποι του ΕΣΚΑΝ, αλλά οι γιατροί τους εξήγησαν πως για συγκεκριμένους λόγους δεν ήταν σε θέση να δώσει δείγμα εκείνη την στιγμή. Βρήκαν μια στομαχική διαταραχή και έδωσαν και μια γνωμάτευση που ζήτησε το ΕΣΚΑΝ η οποία εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσαν να την αφήσουν να δώσει δείγμα. Σε πρώτη φάση το θέμα έχει λήξει. Απλά περιμένουμε την διαδικασία», ανέφερε ο προπονητής της αθλήτριας, Παναγιώτης Χαραμής στο Sportime.gr.

Πλέον, αν υπάρξει θέμα, αυτό θα το κρίνει το ίδιο το ΕΣΚΑΝ που ωστόσο έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάστηκαν από το νοσοκομείο. Σε περίπτωση που κρίνει πως υπάρχει θέμα, τότε η αθλήτρια θα δεχτεί τιμωρία, αλλά είναι βέβαιο πως σε αυτή την περίπτωση, δεν θα το αφήσει έτσι το θέμα.

Θέμα υπήρξε ωστόσο και με τον Γιώργο Μενή ο οποίος ήταν και ο ταχύτερος Έλληνας στην κούρσα. Ο αθλητής δεν υπέγραψε καν το χαρτί για να περάσει από έλεγχο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οπότε θα τιμωρηθεί με non show.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ