Αθλητικά

1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου: Η προκήρυξη της διοργάνωσης

Ανακοινώθηκε η τελική προκήρυξη του 1ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, που διοργανώνει η Αθλητική Ακαδημία Ρόδου και το Κολλέγιο Ρόδου.
Αναλυτικά:
«Κατόπιν της ομόφωνης απόφασης όλων των ομάδων που ήταν παρόντες στο ραντεβού του Σαββάτου 14/9 με την διοργανώτρια αρχή, καταρτίστηκε η τελική προκήρυξη του τουρνουά:
1) Η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος είναι το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019.
2) Η χρονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα είναι από τις 2 Νοεμβρίου 2019 έως τις 31 Μαρτίου 2020.
3)Οι αγώνες θα γίνονται κάθε εβδομάδα: το Σάββατο στο χρονικό διάστημα 15:00-20:00 και την Κυριακή στο χρονικό διάστημα 11:00-17:00.
4) Όλοι οι αγώνες θα έχουν υποχρεωτική παρουσία γιατρού και όχι Εθελοντών Σαμαρειτών.
5) Οι διαιτητές των αγώνων θα είναι τελειόφοιτοι γυμναστές ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, που είναι και προπονητές στα τμήματα υποδομής της Αθλητικής Ακαδημίας Ρόδου.
6) Αν ο τελικός αριθμός των ομάδων είναι 10, θα γίνει ένας γύρος πρωταθλήματος (όλοι με όλους) και ο πρωταθλητής θα προκύψει μέσα από την διαδικασία των play offs ως εξής:
Α’ φάση: 1-8, 2-7, 3-6, 4-5
Β’ φάση: Νικητής 1-8-Νικητής 4-5, Νικητής 2-7-Νικητής 3-6, Ηττημένος 1-8-Ηττημένος 4-5, Ηττημένος 2-7-Ηττημένος 3-6.
Γ’ φάση: Αγώνας κατάταξης (θέσεις 7-8), Αγώνας κατάταξης (θέσεις 5-6), Μικρός τελικός (θέσεις 3-4), Μεγάλος τελικός (θέσεις 1-2).
7)Αν ο τελικός αριθμός των ομάδων είναι 8 ή 9, τοτε θα γίνουν δυο γύροι πρωταθλήματος (όλοι με όλους) και ο μεγάλος νικητής θα προκύψει μέσα από την βαθμολογική κατάταξη του πρωταθλήματος.
8)Στο χρονικό διάστημα 23/12/2019-10/1/2020 θα υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εορτών των Χριστουγέννων. Δε θα οριστούν, επίσης, αγώνες στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
9)Το πρόγραμμα των αγώνων μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος θα δοθεί στις ομάδες μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Αλλαγές στο πρόγραμμα μπορούν να γίνουν κατόπιν συνεννόησης των δυο αντιπάλων ομάδων με την διοργανώτρια αρχλη.
10)Σε περίπτωση αδυναμίας μιας ομάδας να αγωνιστεί το σαββατοκύριακο ή λόγω κακών καιρικών συνθηκών αναβληθεί κάποιος αγώνας, θα μπορεί να γίνει αγώνας και μέσα στην εβδομάδα π.χ. ημέρα Παρασκευή, με βασική όμως προϋπόθεση να υπάρχει διαθέσιμος γιατρός. Κανένας αγώνας δεν θα διεξάγεται, αν δεν υπάρχει γιατρός την ώρα του αγώνα.
11)Το τελικό ρόστερ της κάθε ομάδας θα είναι 15 παίκτες (10 άνω των 30, γεννηθέντες από 1/1/1989 και πάνω, και 5 παίκτες κάτω των 30, γεννηθέντες από 1/1/1990 και νεότεροι). Κατά την διάρκεια, όμως του αγώνα δεν θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο παραπάνω από 3 αθλητές κάτω των 30. Δηλαδή, θα αγωνίζονται ταυτόχρονα 3 και οι υπόλοιποι 2 θα είναι στον πάγκο ως αλλαγές.
12) Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να μην είναι ενεργοί ποδοσφαιριστές. Η διοργανώτρια αρχή σε συνεργασία με την ΕΠΣ Δωδεκανήσου θα ελέγχει τα ρόστερ των ομάδων πριν και κατά την διάρκεια του τουρνουά. Σε περίπτωση χρησιμοποίησης κάποιου ενεργού ποδοσφαιριστή, ο αγώνας θα κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας, ο παίκτης θα αποκλείεται από την συνέχεια του πρωταθλήματος και η ομάδα του θα μηδενίζεται για τον συγκεκριμένο αγώνα.
13) Η διάρκεια του κάθε αγώνα θα είναι 60 λεπτά:30 λεπτά το κάθε ημίχρονο με 15 λεπτά ανάπαυλα ανάμεσα στα δυο ημίχρονα.
14) Το κόστος ανά αγώνα, ανεξαρτήτως του αριθμού των παικτών της κάθε ομάδας θα είναι 90 ευρώ (45 ευρώ η κάθε ομάδα), το οποίο θα προκαταβάλλεται στον διαιτητή του αγώνα πριν την έναρξη του κάθε αγώνα.
15)Το αργότερο μέχρι την Τρίτη 17/9 θα σταλεί μέσω email στην κάθε ομάδα η φόρμα δήλωσης του ρόστερ και η φόρμα του δελτίου συμμετοχής, τα οποία θα πρέπει να τα προσκομίσει ο αρχηγός της κάθε ομάδας συμπληρωμένα σε κλειστό φάκελο, μαζί με μια φωτοτυπία ταυτότητας του κάθε αθλητή και μια φωτογραφία του μέχρι την Παρασκευή 11/10 και ώρα 16:00 στην κεντρική γραμματεία του Κολλεγίου (κα. Γιώτα Αδρασκέλα) ή κατόπιν συνεννόησης εντός πόλης στους κ.κ. Γιώργο Σταυριανάκη και Παναγιώτη Καρίκη.
16) Παράλληλα με την κατάθεση του φακέλου η κάθε ομάδα θα πρέπει να προκαταβάλλει το ποσό των 90 ευρώ ως εγγύηση συμμετοχής στο πρωτάθλημα, το οποίο ποσό θα αφαιρεθεί από τους δυο τελευταίους αγώνες της ομάδας.
17) Το κάθε δελτίο θα πρέπει να φέρει υποχρεωτικά σφραγίδα και υπογραφή γιατρού (εναλλακτικά θα μπορεί να μπει η σφραγίδα και η υπογραφή του γιατρού κάτω από την φόρμα δήλωσης του ρόστερ και θα βεβαιώνεται η υγεία των αθλητών για όλο το ρόστερ).
18) Την Παρασκευή 18/10 και ώρα 19:00 θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ρόδου, παρουσία όλων των ομάδων.
19) Την Παρασκευή 25/10 θα σταλεί στις ομάδες το πρόγραμμα και οι ώρες των αγώνων για όλο το πρωτάθλημα μέχρι τις 31/3.
20) Αν κάποια ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το γήπεδο του Κολλεγίου για προπόνηση ή φιλικό στο χρονικό διάστημα 1/10 έως 31/3 εντός της εβδομάδας αλλά και τα σαββατοκύριακα που δεν υπάρχουν αγώνες, μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 6973939468 (Γιώργος Σταυριανακης). Το κόστος για προπόνηση θα είναι 35 ευρώ για 1 ώρα προπόνησης και 70 ευρώ για φιλικό (35 ευρώ η κάθε ομάδα)για 1,5 ώρα.
21) Σε όλες τις ομάδες θα δίνονται δωρεάν νερά πριν την έναρξη του κάθε αγώνα.
22) Το έπαθλο της νικήτριας ομάδας θα είναι μια δωροεπιταγή 500 ευρώ από αθλητικό κατάστημα της περιοχής μας (Intersport ή Cosmossport).
23)Υπεύθυνοι για την οργάνωση του πρωταθλήματος είναι οι εξής: Γιώργος Σταυριανάκης (6973939468), Παναγιώτης Καρίκης (6930971904), Σταμάτης Χατζησάββας, Σάββας Μπαούρης, Γιώτα Αδρασκέλα (2241087747,σύνδεση με Κεντρική Γραμματεία).
Η επικοινωνία της διοργανώτριας αρχής με τις ομάδες θα γίνεται μέσω του email που μας έχετε δώσει ή και τηλεφωνικά στα παραπάνω τηλέφωνα.
24) Θα μπορεί η κάθε ομάδα να ενημερώνεται για τα νέα του πρωταθλήματος από την ιστοσελίδα του σωματείου μας που θα έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος (ενότητα εργασιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου) και φυσικά με δελτία τύπου που θα βγαίνουν κάθε Δευτέρα σε όλα τα αθλητικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου