Το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων Νισύρου εξέδωσε Δελτίο Τύπου ως απάντηση στο γεμάτο συκοφαντίες και απειλές Δ.Τ. του Δημάρχου Νισύρου. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Εμείς, θα επαναλάβουμε μόνο το εξής : Τα προβλήματα των εργαζομένων σε όλους τους δήμους ταυτίζονται και αφορούν την υποβάθμιση των υπηρεσιών και την απαξίωση της εργασίας τους. Τελικός στόχος Δημοτικών Αρχών και Κυβερνήσεων είναι η ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών – με τα ανάλογα κέρδη στους μεγαλοεργολάβους – και η μεταφορά του κόστους στις πλάτες των δημοτών μέσω των τελών.

ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου

…………………………………………………

Το Δελτίο Τύπου  του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ

Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει.

Μετά την προκλητική συμπεριφορά και τις απειλές του Δημάρχου στη Γραμματέα του Συλλόγου γιατί δεν του παρέδωσε τα πρακτικά και το καταστατικό, σειρά πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου που τον κάλεσε σε γραπτή απολογία γιατί ο Σύλλογος προχώρησε στην έκδοση δυο Ανακοινώσεων υπερασπίζοντας συνάδελφο που τιμωρήθηκε με στέρηση μισθού ενός μηνός. Όλα αυτά προκύπτουν από την έλλειψη αναγνώρισης, συνεργασίας και διαλόγου. Το μέλημα μας ανέκαθεν ήταν η συζήτηση και ο διάλογος, κάτι που δεν εισακούστηκε ποτέ! Ο Δήμαρχος επιδεικτικά απαξιώνει και δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη μας!

Μετά τη λάσπη και τις συκοφαντίες απέναντι στους εργαζόμενους σειρά έχουν τώρα οι ύβρεις και η τρομοκρατία, σε Δελτίο Τύπου με τίτλο «ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ», με την υπογραφή του Δημάρχου!

Για άλλη μια φορά πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε «Ελέφαντες», τα συμφέροντα κ. Δήμαρχε κρύβονται αλλού…και όχι στους ένα δυο απομονωμένους εργαζόμενους όπως τους αποκαλείται!

Τον καλούμε να συγκρατηθεί γιατί εκθέτει τον εαυτό του.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να βάλει επιτέλους φρένο σε όλο αυτό το παραλήρημα!

Ο Δήμαρχος Νισύρου προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή πολιτική του προσπαθεί για ακόμα μια φορά να τσουβαλιάσει τους εργαζόμενους ότι δήθεν «παίζουν» πολιτικά παιχνίδια.

Μας αποκαλεί ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ γιατί παλεύουμε να έχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας!

Προσπαθεί με διάφορους τρόπους να απαξιώσει το σωματείο και τους αγώνες που καθημερινά δίνει γιατί γνωρίζει ότι στην ενότητα μας βρίσκεται η δύναμη μας. Και αυτό τον ενοχλεί. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι δεν δέχεται να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό τους όργανο.

Η Δημοτική Αρχή Νισύρου όσο και να θέλει να κρυφτεί δεν μπορεί, συνειδητά απαξιώνει και προκαλεί τους εργαζόμενους. Συνειδητά προσπαθεί να απαξιώσει το σύνολο των υπηρεσιών γιατί στα μελλοντικά του σχέδια είναι το πέρασμα τους στα χέρια των ιδιωτών. Εξάλλου γνωρίζει η Δημοτική Αρχή ότι εδώ και ένα χρόνο τα λύματα μεταφέρονται από ιδιώτες, καθώς επίσης και η συγκοινωνία του νησιού έχει δοθεί σε ιδιώτες, γιατί το λεωφορείο που δώρισε στο Δήμο κάποιος πατριώτης μας, βρίσκεται παροπλισμένο στο αμαξοστάσιο του Δήμου. Ξέρει καλά και ο Δήμαρχος αλλά και συνολικά η Δημοτική Αρχή ότι η πολιτική αυτή θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στους δημότες αφού αυτοί θα καλεστούν να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για υπηρεσίες που θα έπρεπε να είναι δωρεάν για τους δημότες.

Και βέβαια αυτή η αντιλαϊκή πολιτική για να επιτευχθεί χρειάζεται ο αυταρχισμός και η καταστολή.

Δεν θα του περάσει. Σε εμάς δεν πιάνουν ούτε απειλές, ούτε τρομοκρατία. Από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να έχουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στην υποβάθμιση των υπηρεσιών, απαιτώντας μαζικές προσλήψεις στο σύνολο των υπηρεσιών, ανανέωση του στόλου, Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους συναδέλφους κ.λ.π. Θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τη πολιτική του που δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα των δημοτών και των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να μην τρομοκρατηθούν, αντιθέτως να πλαισιώσουν ακόμα περισσότερο το σωματείο μας. Κάνουμε το σωματείο μας κάστρο, όπλο ενάντια στη πολιτική του Δημάρχου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων, να βρίσκεται στο πλευρό τους, θα συνεχίσει να μάχεται για τα δικαιώματα μας και τις κατακτήσεις μας. Ο Δήμαρχος καλά θα είναι να μας πει για ποια δικαιώματα θα μάχεται;

Το ΔΣ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ