Ο Βενέτης Θωμίδης είναι και με τη βούλα ο νέος προπονητής των Αγίων Θεοδώρων Αρχαγγέλου, κάτι το οποίο σας είχε αποκαλύψει εδώ και αρκετές μέρες η «δσπορ». Ο έμπειρος τεχνικός συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του συλλόγου Δημήτρη Πέτα και με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και έδωσαν τα χέρια, οπότε και θα πορευθούν μαζί στον 2ο όμιλο νότου της Γ’ Εθνικής. Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το «διαζύγιο» με τον Παναγιώτη Παπακώστα, ο Βενέτης Θωμίδης συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες για να αναλάβει το τιμόνι των πρωταθλητών Δωδεκανήσου. Αφού ο έμπειρος τεχνικός και τα μέλη του Δ.Σ. των Αγίων Θεοδώρων συζήτησαν, ήταν εμφανές ότι η φιλοσοφία ήταν η ίδια και έτσι ο 50χρονος τεχνικός αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία των Αγίων Θεοδώρων Αρχαγγέλου, με στόχο να τους κρατήσει στις εθνικές κατηγορίες. Η επιλογή του Βενέτη Θωμίδη ήταν εξαιρετική από τη διοίκηση των Αγίων Θεοδώρων, αφού εμπιστεύεται την τύχη της ομάδας σε έμπειρα χέρια και σ’ έναν προπονητή, ο οποίος έχει θητεύσει δίπλα σε σπουδαίους κόουτς, όσα χρόνια βρισκόταν στον Κολοσσό ΒΑΠ.
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΒΕΝΕΤΗ ΘΩΜΙΔΗ
Ο Βενέτης Θωμίδης γεννήθηκε το 1964 στη Δράμα, αλλά είναι κάτοικος από Ρόδου από ηλικία 25 ετών. Ήρθε στο νησί το 1989 και από τότε δεν έφυγε ξανά… Ασχολήθηκε για πρώτη φορά προπονητικά με το μπάσκετ από την ομάδα της Α.Ε.Ρ.Α., ενώ από το 1999 έως το 2002 εργάστηκε στον Δωριέα. Στη συνέχεια άρχισε να κάνει τα μεγάλα άλματα στην καριέρα του, αφού το καλοκαίρι του 2002 ανέλαβε υπεύθυνος των ακαδημιών του Κολοσσού. Στις αρχές Ιανουαρίου του 2003 κι ενώ ο Κολοσσός αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική, ο προπονητής της ομάδας Χάρης Παπάζογλου αποτέλεσε παρελθόν από τους «θαλασσί» και μαζί του και ο συνεργάτης του Κώστας Δόσπρας. Την τύχη του Κολοσσού ανέλαβε ο Βασίλης Φραγκιάς, ενώ ζητήθηκε από το Βενέτη Θωμίδη να αποτελέσει το «δεξί του χέρι», όπως κι έγινε… Αυτή ήταν ένα μεγάλο ξεκίνημα για τον Δραμινό κόουτς, ο οποίος… «στέριωσε» για τα καλά στον Κολοσσό, έχοντας ζήσει όλα τα απίστευτα χρόνια της ανοδικής πορείας. Παρέμεινε στον Κολοσσό μέχρι και το 2011, δηλαδή για οκτώ περίπου χρόνια, έχοντας βιώσει την άνοδο στην Α1 (δύο φορές) και την εντυπωσιακή της παρουσία στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Ο Βενέτης Θωμίδης κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον Κολοσσό συνεργάστηκε με τον Βασίλη Φραγκιά, τον Μιχάλη Κυρίτση, τον Γιώργο Ζευγώλη, τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, από τους οποίους φυσικά πήρε σημαντικά στοιχεία για την προπονητική του καριέρα.
Μετά τον Κολοσσό συνεργάστηκε για δύο χρόνια με τον Διαγόρα, ενώ φέτος ήταν υπεύθυνος στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου, δουλεύοντας με μικρά παιδιά, τα οποία βοήθησε να εξελιχθούν.
«ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ… ΠΑΡΑΜΟΝΗ»
Ο νέος προπονητής των Αγίων Θεοδώρων Βενέτης Θωμίδης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στη «δσπορ», μετά τη συμφωνία του με τη «νεοφώτιστη» ομάδα. Ιδού, τα όσα είπε: «Είχαμε μία συζήτηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και διαπίστωσα ότι όλοι είναι νέα άτομα με διάθεσή και όρεξη για να βοηθήσουν, εκπροσωπώντας μία μεγάλη περιοχή. Κατάλαβα ότι θέλουν να χτίσουν μία υγιή ομάδα με αρχές, η οποία θα παίζει καλό μπάσκετ και θα ευχαριστεί τον κόσμο. Σαν νέα ομάδα λοιπόν σε εθνικές κατηγορίες, ο στόχος μας είναι η παραμονή στη Γ’ Εθνική, θέλοντας φυσικά να έχουμε αθλητική και οικονομική υγεία, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας. Θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε την ομάδα σε όλα τα επίπεδα και το σημαντικό είναι ότι όλοι έχουν διάθεσή για δουλειά, θέλοντας να χτίσουν κάτι καλό για το μέλλον. Αυτή όλη η φιλοσοφία με κάνει να νιώθω καλά και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συνεργαστώ με τους Αγίους Θεοδώρους. Θεωρώ ότι η ομάδα αποτελεί μία πρόκληση στην καριέρα μου και θέλω να βοηθήσω με τη σειρά μου για να μπορέσουν οι άνθρωποι της ομάδας να εκπληρώσουν το στόχο τους. Πιστεύω ότι η Ρόδος χωράει άλλη μία ομάδα στις εθνικές κατηγορίες, η οποία θα μπορεί μάλιστα να λειτουργεί υποστηρικτικά στον Κολοσσό, με την έννοια ότι θα προσφέρει σκαλοπάτι για παίκτες που θέλουν και μπορούν να διακριθούν».
ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ
Μία από τις προτεραιότητες του Βενέτη Θωμίδη είναι να συζητήσει με όλους τους υπάρχοντες παίκτες. Μάλιστα ο έμπειρος κόουτς θα ζητήσει να συναντηθεί τόσο με τον Χρήστο Γκογκίδη όσο και με τον Στάθη Βλαχοδήμο, οι οποίοι είχαν εκφράσει την επιθυμία τους- λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων- να μην ακολουθήσουν την ομάδα στη Γ’ Εθνική. Όπως είναι γνωστό με τους Αγίους Θεοδώρους Αρχαγγέλου, έχουν ανανεώσει μέχρι στιγμής ο Γιάννης Βογιατζής, ο Γιάννης Κούρος, ο Στέλιος Αυγενικός και ο Σάκης Ξυπολιτάς. Από χθες μάλιστα ξεκίνησε ο σχεδιασμός και τα πλάνα της ομάδας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό ρόστερ. Όσον αφορά, στους Γιώργο Αλεξίου (31-1.85) και Σάββα Δορκοφίκη (31-2.00) θα περάσουν από το «μικροσκόπιο» του Βενέτη Θωμίδη για το κατά πόσο ταιριάζουν στη φιλοσοφία και στα πλάνα του για τη νέα χρονιά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ