ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τηλεφωνικό bullying από την εφορία σε 83.000 φορολογούμενους

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Εισπρακτική

Οι υπη­ρε­σί­ες της Διεύ­θυν­σης Φο­ρο­λο­γι­κής Συμ­μόρ­φω­σης της ΓΓΔΕ, εφαρ­μό­ζο­ντας με­θό­δους πα­ρό­μοιες με εκεί­νες των ει­σπρα­κτι­κών εται­ρειών

Τη­λε­φω­νι­κό… bullying σε πε­ρισ­σό­τε­ρους από 83.000 πο­λί­τες που χρω­στούν στην εφο­ρία πραγ­μα­το­ποιούν οι υπη­ρε­σί­ες του υπουρ­γεί­ου Οι­κο­νο­μι­κών, θέ­λο­ντας να τους πιέ­σουν να εκ­πλη­ρώ­σουν άμεσα τις φο­ρο­λο­γι­κές τους υπο­χρε­ώ­σεις, με σκοπό να συ­γκε­ντρω­θούν 4 δισ. ευρώ από πα­λαιά και νέα λη­ξι­πρό­θε­σμα.

Σύμ­φω­να με δη­μο­σί­ευ­μα του «Ελεύ­θε­ρου Τύπου», οι υπη­ρε­σί­ες της Διεύ­θυν­σης Φο­ρο­λο­γι­κής Συμ­μόρ­φω­σης της ΓΓΔΕ, εφαρ­μό­ζο­ντας με­θό­δους πα­ρό­μοιες με εκεί­νες των ει­σπρα­κτι­κών εται­ρειών, κα­λούν αυτές τις μέρες σε στα­θε­ρά και κι­νη­τά χι­λιά­δες φο­ρο­λο­γού­με­νους οι οποί­οι δεν υπέ­βα­λαν εμπρό­θε­σμα δη­λώ­σεις ΦΠΑ ή Φόρου Μι­σθω­τών Υπη­ρε­σιών, αλλά και όσους άφη­σαν απλή­ρω­τα ποσά ΦΠΑ.

Κατά τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρί­ες, οι υπάλ­λη­λοι της ΔΦΣ ασκούν έντο­νη ψυ­χο­λο­γι­κή πίεση στους οφει­λέ­τες, προ­κει­μέ­νου να προ­χω­ρή­σουν στην απο­πλη­ρω­μή των χρεών τους. Η νέα αυτή τα­κτι­κή του τηλε… bullying, εντά­χθη­κε στο Επι­χει­ρη­σια­κό Σχέ­διο Δρά­σε­ων της ΓΓΔΕ για το 2016.

Έτσι, με την κυ­βέρ­νη­ση να ασκεί ψυ­χο­λο­γι­κή πίεση στους πο­λί­τες για την αύ­ξη­ση της ει­σπρα­ξι­μό­τη­τας των μνη­μο­νια­κών φόρων που τους έχει επι­βάλ­λει, πολ­λοί από τους οφει­λέ­τες δια­βε­βαιώ­νουν -ακόμη και αν δεν έχουν την οι­κο­νο­μι­κή δυ­να­τό­τη­τα- ότι θα τα­κτο­ποι­ή­σουν τις οφει­λές τους, υπό τον φόβο των κα­τα­σχέ­σε­ων ει­σο­δή­μα­τος, κα­τα­θέ­σε­ων και του πλει­στη­ρια­σμού πε­ριου­σια­κών στοι­χεί­ων.

protothema.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.