Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης» στους φετινούς σκακιστικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στη Λέρο. Σημειώνοντας μόνο νίκες σε όλες τις συναντήσεις, κατέκτησε το Πρωτάθλημα Αιγαίου 2018, το Κύπελλο Αιγαίου 2018 και το Πρωτάθλημα Νέων Αιγαίου 2018.

Στους  αγώνες που έγιναν την Λαμπρή Εβδομάδα, ο «Ιππότης» απέδειξε ότι η πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια, κυρίως με τα μικρά παιδιά, αποδίδει καρπούς.

Αρχηγός της αποστολής στη Λέρο, ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Καράβας Σταμάτιος ο οποίος δήλωσε:

«Η νέα φετινή επιτυχία που καθιστά τον «Ιππότη» πρωταθλητή Αιγαίου για τρίτη συνεχή χρονιά, η πρωτιά του 8χρονου αθλητή μας Σταθάτου Αλέξανδρου στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα και οι ατομικές διακρίσεις πολλών μικρών σκακιστών μας, δείχνουν πως το σκάκι έχει πλέον μπει για τα καλά στην αθλητική συνείδηση της Ρόδου. Αυτό μας γεμίζει χαρά και περηφάνια και μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στο δρόμο που ξεκινήσαμε. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ναυτιλιακές εταιρίες Blue Star & Dodekanisos Seaways για τις εκπτώσεις στα εισιτήρια. Νομίζω ότι τόσο οι αρχές όσο και όλοι οι Ροδίτες, θα πρέπει να αγκαλιάσουν και να ενισχύσουν όπως μπορούν το δύσκολο αγώνα που κάνουμε. Μπράβο σε όλους. Συνεχίζουμε».

Οι πολύ μεγάλες επιτυχίες των τριών τελευταίων ετών πιστώνονται κατά κύριο λόγο στον προπονητή του Ομίλου IM Σανδαλάκη Άγγελο, ο οποίος έχει ανεβάσει το επίπεδο των μικρών αλλά και των μεγάλων αθλητών. Ο προπονητής σε συνδυασμό με τη διοίκηση, τους αθλητές και τους γονείς έχουν συνθέσει ένα σπουδαίο σύνολο, μια δυνατή ομάδα που κυριαρχεί στο σκάκι του Αιγαίου.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «Ιππότης» θέλει να ευχαριστήσει τόσο τον κύριο Σανδαλάκη όσο και τα μέλη του ΔΣ, τα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αγάπη και μεράκι, εθελοντικά και χωρίς καμία αμοιβή.

Φέτος, μετά την τριπλή επιτυχία, οι υποχρεώσεις της ομάδας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες: Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής , Τελική Φάση Κυπέλου Ελλάδος και Πρωτάθλημα Νέων Α’ Εθνικής, που απαιτούν μετάβαση της ομάδας στην Αθήνα για το κύπελλο και στο Ρίο της Πάτρας για τις 7 μέρες (8-15 Ιουλίου) που θα διεξαχθεί το Πρωτάθλημα Α Εθνικής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ