Ειδήσεις

Τρεις σύλλογοι… μοιράζουν κόκκινα αυγά

Από την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Τα κόκκινα αυγά της Μεγάλης Πέμπτης περικλείουν μια ολόκληρη ιεροτελεστία. Οι παραδόσεις που έχει ο λαός μας για να εξηγήσει αυτό το έθιμο είναι αρκετές και ενδιαφέρουσες.

Τα κόκκινα αυγά, τα τσουγκρίζουμε, ευχόμενοι ο ένας στον άλλον, υγεία, αγάπη, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Σε όλα τα έθιμα των κόκκινων αυγών- διαφαίνεται η κρυμμένη δύναμη και ο αποτρεπτικός χαρακτήρας τους.

Φέτος, για πρώτη φορά συνεργάζονται τρεις φορείς με ένα και μοναδικό σκοπό, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε θέματα που άπτονται της υγείας και της αξίας της ανθρώπινης ΖΩΗΣ.

Πιστεύοντας στην παράδοση και στην έννοια του τσουγκρίσματος των κόκκινων αυγών- η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, μαζί με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου και με τους Εθελοντές Διασώστες, Σαμαρείτες του ΕΕΣ, θα μοιράσουν 1.500 κόκκινα αυγά στους οδηγούς των οχημάτων την Μεγάλη Πέμπτη στην πλατεία Κύπρου στις 11:00πμ, μεταφέροντας ευχές για ασφαλή οδήγηση, διανέμοντας το έντυπο «ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ…ΕΝΑΣ ΣΚΟΠΟΣ….ΕΣΥ!» με την ευγενική υποστήριξη Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου- Τομέας Κοινωνικής Μέριμνας
Το Μεγάλο Σάββατο στις 13:00 θα είμαστε και πάλι στην πλατεία Κύπρου.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ και ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Ρόδου-ΣΥΦΑΚ θα μοιράσουν αλκοτέστ μιας χρήσης στους οδηγούς μαζί με το έντυπο ΑΛΚΟΟΛ και ΟΔΗΓΗΣΗ
Μαζί μας όπως πάντα η Τροχαία Ρόδου….. Με μια ευχή… από όλους…. Να.. Τσουγκρίσουμε και φέτος τα Κόκκινα Αυγά μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ-ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου